• Kövess minket!

Nemzetközi

Workum - ban is szárnyaltak a Magyar OP - sok

Workum - ban is szárnyaltak a Magyar OP - sok

Workum - ban is szárnyaltak a Magyar OP - sok

Remek eredményeket hoztak a fiatalok Hollandiából: Szabó Roni 5. lett az ifik versenyében és 4 magyar ópés végzett a top 10 százalékban az év egyik legerősebb versenyén. Kis- Szölgyémi Soma pedig magabiztosan nyert a serdülők között.  Brencsán Dávid beszámolója. 

Május 16- 20 között rendezték a hollandiai Workumban a holland bajnokságot, melyen több, mint 20 ország versenyzője állt rajthoz. A 14 futamra kiírt versenyen 8 futamot tudtak megrendezni a 4 nap alatt, volt kis, közép és nagy szél is. A versenyen 370-en indultak az ifik pályáján és 71-en a serdülők között. Magyarországot 7 egyesületből 25 versenyző képviselte.  

Szabó Roni Oszkár (EGIS SE) 5. helyen végzett pontazonossággal a harmadik helyezettel, ezzel beállította Vadnai Jonatán eredményét. Roni egyenletes teljesítménnyel versenyzett, 6 futamban is sikerült legjobb 10-ben befutnia. Ismét magabiztosan versenyzett Nagy Bendegúz (BYC), aki a 20. helyen végzett. Bende folyamatos erős nemzetközi teljesítménye nagyon jó előjel a világbajnokság előtt. Bányai Attila (BYC) a 27. helyen fejezte be az versenyt. Különösen figyelemre méltó, hogy Attila a döntőben jelentősen előre tudott lépni. Benyó Máté (THE-YKA) 28. lett. Több top 10-es eredmény mellett két futamgyőzelmet is bezsebelt, ez jól mutatja, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő sportolónak számít.

A fent említett 4 versenyző meggyőzően került be a top 10 százalékba, ami azért is fontos, mert a mezőnyben szerepelt az aktuális világbajnok Marco Gradoni, a jelenlegi Európa-bajnok Stfaan Yuill is és a top 10-ben 9 különböző nemzet versenyzője volt. A sorban Fehér Boróka (BYC 1912) következett, aki a múlt évi Nádas Kupa győztese, Boróka 5. lett az ezüst csoportban nagy lépést téve az Európa-bajnokság felé. Boróka a lányok között is már nagyon jól ment. Csak így tovább! A versenyt az aktuális világbajnok Marco Gradoni magabiztosan nyerte. Tiszteletre méltó Kis- Szölgyémi Soma (Kereked) teljesítménye is, aki a serdülők versenyében első lett. Látható volt, hogy futamról futamra küzdött, és megérdemelten nyert. Fantasztikus teljesítmény, csak így tovább Soma!

Egyszerűen nem lehet nem szeretni a helyszínt, olyan, mint a mesében. Varázslatos kis csatornák vezetnek a verseny helyszínére az IJsselmeerre, ami egy hatalmas tó, de még homokos part ad egy kis tengeri életérzést. A hollandok barátságossága a természet szeretetével párosul és megfelelő széljárás esetén a Németalföldre oly jellemző istállószag párosul a bárányok bégetésével. 

Gratulálunk minden magyar Ópésnak!

A wokrumi verseny részletes eredményei:

https://www.dutchyouthregatta.org/results-2018/