• Kövess minket!

Nemzetközi

Vízre került az új Hugo Boss Alex Thomson 2020 - as Vendée Globe hajója

Vízre került az új Hugo Boss Alex Thomson 2020 - as Vendée Globe hajója

Vízre került az új Hugo Boss Alex Thomson 2020 - as Vendée Globe hajója

Alex Thomson Racing elkészült az új Hugo Boss – al ami már vízre is került. A hajóval Alex Thompson a 2020 – 21 es Vendée Globe – on, a Világ legkeményebb Non stop szóló földkerülőversenyén fog majd versenyezni.

A Hugo Boss több mint két éven keresztül készült a tervezéssel és az építéssel együtt. A hajó megalkotásában több mint 100 ember vett részt.

A hajó tervezőcsapatát Pete Hobson vezette és a VPLP design – el együtt sikerült megalkotniuk a hajót. A hajó Hampshire – ben angliában épült nem messze a csapat Gospot – i főhadiszállásától. A hajót az angol Jason Carrington, kezdte el építeni tavaly júniusban és több mint 50.000 óra munka van benne.

A hajó neve most is a főszponzor Hugo Boss nevét viseli, csakúgy mint a csapat előző hat IMOCA hajója is. A 60 lábas hajó természetesen carbonból készült a súlya mindösszesen 7,6 tonna. A hajó már az előző versenyen is rendelkezett „bajusszal” (hydrofoil) és ez most sem lesz másként. A hajó fedélzetén az árbóc után végig solárpaneleket helyeztek el, hogy ezzel is kicsit környezetbarátabb legyen. A hajó design – ja a már megszokott karbon amit erre a versenyre épp pink mintával sikerült feldobni.

A hajóba a legmodernebb technológiai eszközök kerültek amit a csapat technológiai partnerével a Nokia Bell Labs – al fejlesztettek.

Thomson - ra és csapatára most a vízi tesztek várnak, ami szeptemberig a hajó hivatalos bemutatásig tart majd. A hajó első versenye a négykezes Transat Jacques Vabre lesz amely októberben rajtol. Thomson első szóló versenye 2020 júniusában a New York to Vendée lesz majd, és ezután már csak a Vendée Globe következik.