• Kövess minket!

Nemzetközi

Vékony nap Aarhus - ban egy 25. hellyel

Vékony nap Aarhus - ban egy 25. hellyel

Vékony nap Aarhus - ban egy 25. hellyel

A hivatalos eredménylista mindössze egyetlen futamot sikerült tartani hétfőn Aarhusban, a férfi 470-es osztályban a Gyapjas testvérek a 25. helyen értek célba. Bár nem hivatalos források szerint a Nacra 17 Foliling osztálynak tartottak két futamot.

A rendezők szempontjából nagyon vékony napot zárt hétfőn Aarhusban a Hempel Sailing World Championships: összesen egyetlen futamot sikerült megrendezni. Ezt a férfi 470 mezőny aranycsoportja futotta. A magyar egységnek nem nagyon jöttek be a körülmények, a futamot végül a 25. helyen fejezte be, ezzel a korábbi 15-ről a 20. helyre csúszott vissza. A futamot az ausztrál Belcher-Ryan kettős nyerte, akik ezzel egy pontra feljöttek a vezető svéd Európa-bajnok Dahlberg-Bergström hajó mögé.

"A parthoz legközelebbi pályán vitorláztunk, a szél nagyon forgolódott. Közel sem vitorláztunk úgy, ahogy tudunk, ezért kicsit csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de nagyon várjuk a következő futamokat, hiszen a verseny továbbra is nagyon szoros, csak pár pont választja el az ellenfeleket egymástól" - értékelte Gyapjas Balázs a hétfői versenynapot. A legközelebbi kvótaszerző helyezésen álló hajó 14 pontra van tőlük, így a verseny ebből a sznmpontból is teljesen nyílt.

A többi osztálynak nem sikerült futamot rendezni, bár kivitték őket a pályákra, hosszas várakozás, eső, döghullámok és lógó vitorlák közepette vissza is tértek a kikötőbe. Legalábbis ez látszik az eredménylistákon - egyelőre. Amint lesz újabb fejlemény, cikkünket bővítjük.

Eredmények:

https://aarhus2018.sailing.org/results