• Kövess minket!

Nemzetközi

Vékony kezdet Genova - ban de a magyarok jól állnak

Vékony kezdet Genova - ban de a magyarok jól állnak

Vékony kezdet Genova - ban de a magyarok jól állnak

Vadnai Jonatán a 4., Benjamin a 7. helyen végzett a keddi gyenge szélben megrendezett egyetlen futamban Genovában a világkupa fordulón.

A magyar érdekeltségű osztályok közül csak a férfi Laser Standardnak és a Nacra17 repülő katamaránoknak tudtak futamot rendezni az első két napon Genovában a 2018/19-es Világkupa szezon utolsó fordulóján. A női Laser Radial és a férfi 470-es osztályokban Érdi Mári, illetve Gyapjasék számára nem tudtak érvényes futamot rendezni.

A verseny hétfőn a 49er, 49erFX (a női 49er) és a katamaránok futamaival kezdődött, kedden szállt (volna) be a többi osztály, de csak a Laser Standardnek tudtak futamot rendezni a gyenge szélben. „Sokat halasztottunk a parton, de aztán délután kimentünk vízre és egy futamot meg tudtak rendezni” – ismertette a körülményeket Vadnai Benjamin.

„A futam alatt kétszer is a top 3-ban vitorláztam, de egyszer megfütyültek és 12. helyről kellett visszaverekednem magam.” Másodszor pedig egy nagyobb szélforduló miatt csúszott ki a top 10-ből, de a jó hátszeles sebességének hála, a 7. helyre tudta menteni a futamot. Testvére Jonatán – szinte Benjamin mellett – ugyancsak jól rajtolt, és végig az első ötben vitorlázva a 4. helyen futott célba.

Ezzel a végül 111 hajós mezőnyben Jonatán a 8., Benjamin pedig a 13. helyen tartózkodik az összetett listán i(a mezőny két csoportban teljesíti a selejtező futamokat).

A katamaránok mezőnyében a Virág Flóra-Molnár Dávid kettős a 31. helyen áll két nap után (a szintén két csoportban versenyző mezőnyök között a sárga csoport kettő, a kék pedig egy futamot teljesített kedd estig, így egy futamból állítanak listát, amelyen minden helyezéshez két egység tartozik).

 

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/3da4c9de-e26e-4671-bb00-885c79a4cd47#!/results?classId=681a89b8-b15a-4932-b826-14252e4928fb