• Kövess minket!

Nemzetközi

Valencia – ban elkezdődtek a hajótesztek a 2024 – es olimpiára

Valencia – ban elkezdődtek a hajótesztek a 2024 – es olimpiára

Valencia – ban elkezdődtek a hajótesztek a 2024 – es olimpiára

Március 11 és 15 között a Spanyolországi Valencia – ban rendeztek testeseményt négy hajótípusnak amelyek esetlegesen szóba jöhetnek a 2024 – es olimpián mint egyszemélyes női és férfi osztályok. A Real Club Náutico de Valencia volt a vendéglátója az eseménynek, ahol az alábbi típusokat tesztelték:

D - Zero (Devotti Sailing s.r.o.)
Laser Standard és Laser Radial (ILCA)
Melges 14 (Melges Boat Works Inc., NELO és a Mackay Boats Ltd.)
RS Aero (RS Sailing)

Ezen típusok közül a Laser már 1996 óta egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály, illetve Laser Radial 2008 óta szerepel a játékokon. Ezen az eseményen az is kérdés volt, hogy a két Laser osztály folytatja e majd olimpiai pályafutását 2024 – ben is, vagy esetleg a másik három típusból valamelyik a helyére lép majd.

A hajókat kilenc nemzet vitorlázói tesztelték Valencia – ban. A World Sailing olyan férfi vitorlázókat hívott meg az eseményre, akik 75 és 90 kg között vannak, a nőknél pedig 55 – 70 kg volt a súlyhatár. A versenyzők minden nap különböző időjárási körülmények között tudták tesztelni a hajókat. A tesztesemény után a World Sailing’s Council választja majd ki a hajókat 2019 – ben.

A vitorlázók akik a hajókat tesztelték:

Ash Brunning (AUS), Guillaume Boisard (FRA), Pavlos Kontides (CYP), Stepan Novotny (CZE), Christian G. Rost (DEN), Ben Childerley (GBR), Anna Munch (DEN), Sarah McGovern (GBR), Fatima Reyes (ESP), Tania Elias Calles (MEX), Mafalda Pires de Lima (POR)