• Kövess minket!

Nemzetközi

Vadnai Rióban hangolódik az olimpiára

Vadnai Benjamin sportkarrierje csúcsának tartja azt, hogy indulhat a riói olimpián.

A korosztályos világ- és Európa-bajnok a Laser hajóosztályban vesz részt az ötkarikás játékokon. Napi 1-2 edzéssel készül, és az olimpia előtt lesz alkalma tesztelni magát riói körülmények között is.

„Brazíliában nem versenyeztem még, Dél-Amerikában egyszer volt szerencsém eddig hajóba ülni, Argentínában. Áttanulmányoztuk, minden bizonnyal gyenge szélre számíthatunk az olimpián, valamint erős áramlatokra” – nyilatkozta Vadnai Benjamin, aki most érkezett haza egy horvátországi edzőtáborból, és hamarosan Brazíliába utazik.

„A horvátokkal együtt lesz alkalmam a riói körülményeket megtapasztalni még az olimpia előtt. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Sportkarrierem eddigi legnagyobb eredményének tartom azt, hogy indulhatok Rióban, de az élet az olimpia után sem áll meg. Mindig az a cél, hogy minél gyorsabb, és minél technikásabb legyek” – tette hozzá Vadnai Benjamin, aki elárulta, hogy testvére, és egyben válogatottbeli versenyzőtársa, Vadnai Jonatán nem kíséri el Rióba, ő itthonról fog szurkolni neki.

Saját várható olimpiai szereplésével kapcsolatban azt mondta, az a célja, hogy a középmezőnyben zárjon.