• Kövess minket!

Nemzetközi

Újabb két versenyt töröltek az 52 Superseries – ben

Újabb két versenyt töröltek az 52 Superseries – ben

Újabb két versenyt töröltek az 52 Superseries – ben

Az 52 Superseries – ben idén hat versenyt rendeztek volna, most viszont ami már biztos, hogy ebből maximum három az, amit meg is rendezhetnek. Az idén első alkalommal a sorozat elhagyta Európát és Dél Afrikában rendeztek volna két versenyt. Az elsőt március 2 és 6 között meg is tartották, ami az Azzurra hét pontos győzelmével zárult. Szintén Fokváros – ban rendezték volna az osztály idei Világbajnokságát március 31 és április 4 között, de ezt a koronavírus járvány miatt elég korán törölték.

A szezon Olaszországban folytatódott volna májusban egy Scarlino – i helyszínnel, illetve júniusban a TP52 20th Anniversary Invitational regattával Porto Cervo – ban. Ezeket a versenyeket szintén a járványhelyzet miatt törölték. Scarlino – ban 2016 – ban járt először a mezőny, a szezonnyitó versenyt rendezték itt, majd 2017 – ben a flotta visszatért ide, ekkor viszont már a Világbajnokság helyszíneként. Az elmúlt két évben nem rendeztek itt versenyt és a jelenlegi helyzet alapján az idei év is kimarad. A másik helyszín a festői szardínián a Yacht Club Costa Smeralda lett volna ahol idénre a 20th Anniversary Regattára 20 hajós TP52 – es flottát vártak.

A szezon még két hátralévő versenyét Spanyolországban szeretnék megrendezni (Valencia, Mallorca) de a vírushelyzet itt sem a legfényesebb így még nem tudni mi lesz ezekkel a versenyekkel.

 

A verseny honlapja:

www.52superseries.com