• Kövess minket!

Nemzetközi

Újabb Amerikai kihívó a 36. America’s Cup - on

Újabb Amerikai kihívó a 36. America’s Cup - on

Újabb Amerikai kihívó a 36. America’s Cup - on

Nemrég írtunk arról, (http://www.compassmagazin.hu/nemzetkozi/a-malta-altus-challenge-is-beszall-a-36-america-4580/) hogy az eddigi három kihívó mellett a Malta Altus Challenge is beszáll a Kupa küzdelmekbe. Nem Kellett sok idő és újabb kihívó a Stars & Stripes Team USA is csatlakozott a kihívók, még nem túl népes táborához.

A csapatban már két ember, Mike Buckley és Taylor Canfield biztosan ott lesz. A tervek szerint a csapat csak fiatal amerikai vitorlázókból fog állni, amire az elmúlt 15 évben nem nagyon volt példa. A csapat nagyjából egy éve dolgozik már, de csak most állt össze minden feltétel ahhoz, hogy a nevezést leadhassák.

Érdemes néhány szót ejteni Taylor Canfield – ről is a csapat kormányosáról. Idén Congressional és Argo Gold Cup – ot is nyert (Congressional Cup – ot nem első ízben, eddig négyszer), de 2013 – ban WMRT győzelemet is sikerült már begyűjtenie. Jelenleg a nyolcadik helyen áll a Match Race Világranglistáján.

Talán a Stars & Stripes név sem újkeletű, hiszen az America’s Cup legenda Dennis Conner csapatának is ez volt a neve aki 1987 – ben visszaszerezte a Kupát az Ausztráloktól. A csapat büszke arra, hogy használhatja ezt a nevet, ami természetesen Dennis Conner – el való egyeztetés után valósulhatott csak meg.

A Stars & Stripes Team USA a Long Beach Yacht Club színeiben indul majd. A Club – ot 1929 – ben alapították Kaliforniában. A legnagyobb versenye a club – nak a Congressional Cup ami több mint 50 éves hagyománnyal bír.

 

A csapat honlapja: https://starsandstripesteamusa.americascup.com

 

Az America’s Cup védője: 
Emirates Team New Zealand (NZL)

Az eddigi kihívók:
Luna Rossa (ITA) – Challenger of Record
American Magic (USA)
INEOS Team UK (GBR)
Malta Altus Challenge (MLT)
Stars & Stripes Team USA (USA)