• Kövess minket!

Nemzetközi

Új tulajdonosa van a World Match Racing Tour - nak

Új tulajdonosa van a World Match Racing Tour - nak

Új tulajdonosa van a World Match Racing Tour - nak

A svéd Aston Harald AB az M32 – es katamaránok gyártója és a World Match Racing Tour tulajdonosa megvált a WMRT – től. A vevő a C Shine Financial Corporation lett. Az adásvételt már hivtalosan egy hónapja bejelentették de csak mostanra történt meg a teljes lebonyolítás. A WMRT eladása, 2017 – ben merült fel  a két cég között először de csak 2018 elején kezdtek el tárgyalni az adásvételről. Az új cég egyből két irodát nyitott egyet Londonban egyet pedig a Bermudákon

Az esemény a Volvo Ocean Race – hez vagy az America’s Cup – hoz hasonlóan, továbbra is a World Sailing Special Event státuszát élvezi majd, ahogy az elmúlt években is. A sorozat a tervek szerint 8 versenyből áll majd, és a korabbi győztesek közül sokan vannak akik jövőre is versengenek majd a sorozatban. Aki már biztos induló a korábi hatszoros győztes brit Ian Williams, Peter Gilmour, Adam Minoprio, Phil Robertson, Taylor Canfield és a jelenlegi sorozatgyőztes Torvay Mirsky is.

A WMRT 2000 – óta működik, igaz volt több hullámvölgye is a sorozatnak. Kezdetben egytestű hajókkal vívták a párosversenyeket, majd 2015 – től M32 – es katamaránok szerepelnek a sorozatban.


A verseny honlapja: 
www.wmrt.com