• Kövess minket!

Nemzetközi

Új egytestű rekord a RORC Transatlantic Race - n

Új egytestű rekord a RORC Transatlantic Race - n

Új egytestű rekord a RORC Transatlantic Race - n

Pier Luigi Loro Piana Supermaxi - ja a My Song új időrekorddal nyerte a 2018 évi RORC Transatlantic Race – t az egytestű hajók között. A My Song – nak 10 nap 5 óra 47 perc 11 másodperc kellett a 2865 tengeri mérföld teljesítéséhez. Az eddigi rekordot a Nomad IV. tartotta, amit 2015 – ben vitorláztak a hajóval, és amit most kicsit több mint egy órával sikerült megjavítani.

A RORC Transatlantic Race – t először 2014 – ben rendezte meg a Royal Ocean Racing Club. A verseny hasonlóan többi Atlanti Óceán átkelő versenyhez a Kanári szigetek – ről indul és a Karibon fut be. A RORc Transatlanitc Race Lanzarote – n rajtol és Grenada – n fut be a mezőny, ahol a táv 2865 tmf. A verseny még sem múltjában sem a résztvevők számában nem közelíti meg a legnagyobb Atlanti átkelő versenyt az ARC – t de idővel lehet majd a nyomdokaiba ér.

Az idei versenyen összesen tíz hajó indult köztük két trimarán is. A versenyt egyébként abszolútban a Giovanni Soldini kormányozta Multi 70 - es trimarán a Maserati. nyerte. Második lett a PowerPlay (MOD70) aki kevesebb mint egy órával futott be a Maserati után.

 

A verseny honlapja:

http://rorctransatlantic.rorc.org/