• Kövess minket!

Nemzetközi

Training Camps Trophy - Mallorca

Training Camps Trophy - Mallorca

Training Camps Trophy - Mallorca

A Gyapjas-testvérek 470-esben és Érdi Mári Laser Radiálban Palma de Mallorcán készültek az európai szezonkezdetre. Az Arenal Club rendezésében lebonyolított edzőtáborokat követő felkészülési versenyen vitorláztak. Ezen számos nagymenő is részt vett, hiszen közeleg az első nagy európai verseny, a Princesa Sofia Trophy rajtja ugyanitt.

Gyapiék a német csapattal edzettek, majd 8 nemzet 17 hajója között az 5. helyen végeztek a versenyen.

Érdi Mári a versenyen, ahol 11 nemzet 20 hajója vitorlázott 14. lett. Túl azon, hogy ez edzőverseny volt, tehát az eredménynek nincs jelentősége, elég peches is lehetett, mivel két futama is kiesett korai rajt miatt. De voltak jó futamai, például ő nyerte az utolsót!

Az útról, edzésről és az eseményről Gyapjas Zsombor küldött beszámolót:

"A pálmai utunk eleje megint érdekesen indult, ugyanis a buszunk, amivel indultunk volna szervizben volt. Szerencsénkre Király Zsolték gyors és tökéletes munkát  végeztek vele, így bár kicsit megkésve de el tudtunk indulni. A két napnyi útban egyedül a Szélcsend kávézóból kapott négy szelet torta volt az említésre méltó.  

Miután megérkeztünk kicsit fáradtan, de örömmel kezdtünk bele a ránk váró munkába. Elsőként az új árbocot raktuk össze amit most teszteltünk először. Az ötnapos edzőtábort a németekkel közösen csináltuk, ami egy teljesen más elven működött, mint az eddigi olaszos, kicsit lazább edzések. Minden nap 4,5-5 órát voltunk vízen főként erős szélben, volt nap amikor 38 csomós szélben voltunk kint, ahol igen csak féltettük az árbocot de szerencsére állva maradt. Az edzőtáborban megint láttunk új dolgokat, például a rajtokhoz, amit ha elsajátítunk még jobbak lehetünk. Ahogy közelített a verseny láttuk, hogy inkább gyenge szélben lesznek a futamaink, így próbáltunk fejben és mozgásban lenyugodni, és a körülményekhez a legoptimálisabb vitorlát felhúzni.

Az előrejelzés nem hazudott, így első nap 3 gyenge szeles futamunk volt pont a pumpálás határán, ami azt jelenti, hogy 5-10 csomós volt a szél. Ami bebizonyosodott ezen a napon az az, hogy még egy ilyen mezőnyben is kiemelkedő a sebességünk. Így a nap végén 3. helyen álltunk.

A második nap egy kicsit nehezen indult. Az első futamban egy tökéletes rajt után mentünk balra, ami ilyenkor általában be szokott jönni, de most nem lehetett felérni a másik oldal előtt. Ezzel egy kicsit bent ragadtunk a mezőny közepében ami ilyen szoros mezőnyben nagy hiba volt. A nap utolsó futamán sikerült egy ugyan olyan rajtot megcsinálni, mint az elsőben. Ennek eredményeként szabadon tudtuk vitorlázni, így egy futamgyőzelemmel zártuk a napot.

Az utolsó napot a harmadik helyről kezdtük egy nagyon pöffös forgolódós szélben így tudtuk hogy nehéz lesz megtartani a helyünket. Még az utolsó futam előtt is 1 ponton belül álltunk hárman, így nagyon szoros volt. Sajnos most nem jött össze a dobogós helyezés. Az 5.helyen végeztünk, ami figyelembe véve azt hogy edző nélkül voltunk végig,  nagyon jó eredmény. A következő megmérettetés az év első rangos versenye lesz a Trofeo Princesa Sofia, amire szombaton fogunk visszarepülni, most már az Olcsival. (Majthényi Szabolccsal)."

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2017.03/470_resultados_regata_710_CE_2017031601.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2017.03/Laser_Rad_resultados_regata_710_CE_2017031619.pdf