• Kövess minket!

Nemzetközi

Több nagy versenyt is töröltek a koronavírus miatt

Több nagy versenyt is töröltek a koronavírus miatt

Több nagy versenyt is töröltek a koronavírus miatt

Korában a World Sailing már bejelentette hogy a a Genova – i Világkupát nem rendezik meg a koronavírus miatt. Nemrég a GC32 Racing Tour is bejelentette hogy a szezon első versenyét, amit az Oman – i Szultanátusban rendeztek volna meg szintén törölték.

A TP52 Superseries sem maradt ki a sorból. A sorozat annyiban szerencsésebb volt, hogy idén már sikerült egy versenyt megtartaniuk Fokvárosban, (a sorozat életében először Afrikában) de a március végén szintén Fokvárosban tartandó Világbajnokságot már törölték a rendezők, és nagy kérdés hogy a sorozat két olasz versenye (május Scarlino, június Porto Cervo) meg lesz e tartva.

A következő nagy sorozat a Sail GP – nek is volt már ugyan egy versenye Sydney – ben de a második, amerikai állomást ami május végén lett volna San Francisco – ban szintén nem rendezik meg.

A klasszikus hajók versenyei sem maradtak ki a sorból, hiszen a Karib térség egyik legnagyobb klasszikus versenye az Antigua Classic Yacht Regatta rendezősége is bejelentette, hogy „halasztják” a versenyt 2021 – es időpontra. Itt talán a megfogalmazás diplomatikusabb volt, hiszen nem hangzott el a törlés szó, de a lényeg ugyan az hogy idén ez a verseny is elmarad.

Az America’s Cup World Series, olasz állomása Sardegna – n még nagy kérdés, hiszen Olaszország az egyik legfertőzöttebb „vidék” Európában, de ennek ellenére az olaszok még nem törölték hivatalosan az eseményt. A Kiwi – k hajója már úton van Európa felé az American Magic pedig mostanában küldené a hajóját az öreg kontinensre.