• Kövess minket!

Nemzetközi

Tényleg nem lesz több Extreme Sailing Series futam?

Tényleg nem lesz több Extreme Sailing Series futam?

Tényleg nem lesz több Extreme Sailing Series futam?

Év elején az már megszokott volt, hogy nem azonnal teszik közzé az Extreme Sailing Series versenyeinek időpontját, de valahogy idén a szokasosnál is többet kellett várni, sőt a versenyidőpontok helyett egy érdekes közleményt adott ki az OC Sport az Extreme Sailing Series rendezője. Több próbálkozás után a sorozat nem talált új gazdára ezért idén már biztos hogy nem lesznek ESS futamok.

Talán kicsit érdemes végignézni a sorozat történetét. Az Extreme Sailing Series – t 2007 – ben indították útjára és mindamellett hogy egy profi katamarános sorozat volt, egyben úttörője lett a Stadium Racing műfajnak. A versenyeket tényleg partközelben vagy a városok szívében (Hamburg, Szentpétervár) rendezték így tökéletesen kiszolgálta a nézőket is. A média közvetítések terén is úttörő volt a sorozat mert az SAP – nak és az online közvetítésnek köszönhetően még a képernyő elől is élvezetes volt a verseny. A sorozat először Extreme 40 – es katamaránokkal futott, majd GC32 – es hajókra váltottak. A jelenlegi csapatoknak is maradt azért lehetősége a vitorlázásra, mert a GC32 Racing Tour – ban tudnak tovább versenyezni amely sorozattal az elmúlt két évben már volt kapcsolódási pont nevezetesen GC32 VB.

12 év után most úgy tűnik, hogy az ESS nem halad tovább, de a vitorlázásban láthattunk már hasonlót, amikor a TP52 osztálynak megszűnt a MedCup - ja és utána 52 SuperSeries – ként újraindult a sorozat. Reméljük az ESS is csak rövid ideig alszik majd csipkerózsika álmot, de újraindul majd….