• Kövess minket!

Nemzetközi

"Tengernek megy" az olimpiai bajnok

Nem veszi célba a 2016-os riói olimpiát Ben Ainslie, a britek sikert sikerre halmozó vitorlázója, aki ehelyett az America Kupán szeretne jól szerepelni.

A 35 éves versenyző - aki sportágában példa nélküli módon sorozatban öt olimpián is érmet szerzett, köztük négy aranyat - kedden közölte: jelenleg nem érdeklik a négy év múlva sorra kerülő nyári játékok. "Ha visszatekintek, számos emléket tudok felidézni kezdve az atlantai első éremtől addig, hogy a londoni olimpia záróünnepségén vihettem a hazám zászlaját. London csodálatosan szép olimpia volt, hazai vízen, hazai közönség előtt versenyezhettem. Nem hiszem, hogy ezt bármi más felül tudná múlni" - mondta Ainslie.

Hozzátette: úgy érzi, most tovább kell lépnie, más jellegű kihívásra vágyik. Az egyik ilyen az America Kupán induló, JP Morgan szponzorálta hajójának felkészítése. A Brit Királyi Vitorlás Szövetség (RYA) jelezte: Ben Ainslie számára bármikor nyitva áll az ajtó, ha úgy gondolja, hogy a riói olimpián harcba szállna egy újabb aranyéremért.