• Kövess minket!

Nemzetközi

Tegnap este megkezdődtek az America's Cup küzdelmek

Tegnap este megkezdődtek az America's Cup küzdelmek

Oracle Team USA - Team France összecsapással kezdődtek meg a selejtezők

Tegnap este az Oracle Taem USA és a Team France összecsapása nyitotta meg a versenynapot. 

Az Oracle végig folyamatosan növelve előnyét végül több mint két perccel futott be a franciák előtt. A második összcsapás izgalmasabbnak igérkezett az Artemis és a Softbank Team japan között. A rajtot a japánok kapták el jobban és hétből öt szakaszon keresztül ők is vezettek de a hatodik szakaszon már átvette a vezetést az Artemis és innen már nem engedte ki a kezéből.

A harmadik match a Team France és az ETNZ "csatája" volt. A franciáknak ebben a match - ben sem volt meggyőző a sebességük. Az ETNZ rajt cél győzelmet aratott és két perc harminchárom másodpercet adott a franciáknak.

A negyedik pár a Land Rover BAR és az Artemis párharc volt. A rajt izgalmasra sikeredett, mert a BAR igencsak kicentizte a rajtot. Viszont innen már végig vezetve nyerte a párharcot.

Az ötödik match az ETNZ és az Oracle Team USA játéka volt. Az izgalmas rajt után az első és második szakaszon az amerikaiak vezettek, majd a harmadikra már az Új - Zélandiak vették át a vezetést egy szélfordulónak köszönhetően. A hatodik szakaszra fordulva a a bójánál az ETNZ nem tul szerencsésen érkezett, így az Oracle fel tudta nyomni és ezzel újra átvette a vezetést. Innen már nem volt változás a befutóig.

Az utolsó párharc a BAR és a Softbank csatája is hozott izgalmakat. A rajtnál a japánok elképesztő sebességgel érkeztek a BAR alat és felnyomták őket, aminek az eredménye az lett hogy (https://www.youtube.com/watch?v=PK1wqSRV8vY) a BAR felülről csapódott a Softbanknak. A begyűjtött büntetés után már nem volt különösebb izgalom a párharcban és a Softbank gyűjtötte be a győzelmet.

A verseny honlapja: http://www.americascup.com