• Kövess minket!

Nemzetközi

Taylor Canfield nyerte az Argo Group Gold Cup - ot

Taylor Canfield nyerte az Argo Group Gold Cup - ot

Taylor Canfield nyerte az Argo Group Gold Cup - ot

Ahogy már korábbi cikkünkben is említettük május 8 és 12 között ismét (http://www.compassmagazin.hu/nemzetkozi/majusban-ujra-argo-group-gold-cup-4048/ ) megrendezték az Argo Group Gold Cup – ot immáron 68. alkalommal. A verseny a klasszikus Match Race formában zajlik, ami a Round Robin – okkal kezdődik majd az elődöntők és a döntő következik. Nem az Argo Group Gold Cup az egyetlen ahol visszatértek a hagyományos egytestű hajókhoz a Match Race – ben elég csak a nem rég befejeződött Congressional Cup – ra gondolni. Ezt a versenyt a kezdetektől fogva IOD (Internationa One Design) hajókkal vívják. És persze a díjazás sem elhanyagolható ami 100.000 USD.

Az idei versenyre ismét erős mezőny érkezett a Bermudák – ra. Taylor Canfiled jelenleg hatadik alkalommal versenyez itt és ebből már 2012 – ben nyerni is tudott a versenyen. Torvar Mirsky – nek ez a negyedik versenye, amiből Canfield – hez hasonlóan 2011 – ben ő is tudott egyszer diadalmaskodni. Korábbi győztesek közül Johnie Berntsson érdemes még megemlíteni aki 2008 – ban tudott nyerni utoljára de a mezőnyből ő vett részt legtöbbször a versenyen szám szerint kilencszer.

A Round Robin – okban Taylor Canfield bizonyult a legjobbnak mert a tíz vitorlázott Match – ből mind a tízet megnyerte ami azt jelentette, hogy ő választhat majd magának ellenfelet az elődöntőkre. A Round Robin – ok után második helyen Johnie Berntsson állt aki mindössze egy Match – et vesztett, így 9 – 1 es összesítéssel lépett tovább. A harmadik helyen Joachim Aschenbrenner állt ők 8 - 2 es összesítéssel végeztek. A negyedik helyen végül Nicklas Dackhammar jutott be 6 – 4 es összesítéssel igaz Lucy McGregor – ék is hasonló eredményt vitorláztak, de az egymás elleni Match – ben a hölgycsapat maradt alul és emiatt ők végeztek az ötödik helyen.

A maradék négy helyért még küzdöttek tovább a csapatok, ahonnan Torvar Mirski öt, míg Ettore Botticini, Lucy McGregor és Charlie Lalumiere 3 – 3 nyert Match – el jutott tovább. A párosításoknál így:

Mirsky – Dacckhammar

McGregor – Aschenbrenner

Berntsson – Lalumiere

Botticini – Canfield

Párosítások következtek. Torvar Mirsky simán 3 – 0 – ra győzőtt, hasonlóan Canfield és Berntsson is. Lucy McGregorék egy Match – et vezstettek de végül 3 – 1 – es összesítéssel jutottak ők is tovább. Ezután az elődöntőkben McGregor – Canfield és Mirsky – Berntsson párosok versenyeztek. Canfield és Berntsson is vesztettek futamot az elődöntőben, de mind a ketten végül 3 – 1 – es összesítéssel kerültek a döntőbe. A döntőben először Canfield, majd Berntsson nyert egy – egy Match – et majd végül Canfield kettőt, íyg 2018 – ban ismét tudott nyerni az ARGO Gold Cup – on. A harmadik helyért folyó küzdelemben a szintén korábbi győztes Torvar Mirsky 2 – 0 ra nyert Lucy McGregor ellen, így ők lettek a harmadikok.

 

ARGO GROUP GOLD CUP ROUND ROBIN FINAL STANDINGS
1. Taylor Canfield (Miami, Florida, USA) – 10-0
2. Johnie Berntsson (Stennungsund, Sweden) – 9-1, 8.5 points
3. Joachim Aschenbrenner (Fredensborg, Denmark) – 8-2
4. Nicklas Dackhammar (Gothenburg, Sweden) – 6-4
5. Lucy MacGregor (Poole, Dorset, United Kingdom) – 6-4
6. Torvar Mirsky (Perth, Western Australia) – 5-5
7. Charlie Lalumiere (New York, NY, USA) – 4-6
8. Marek Stanczyk (Gizycko, Poland) – 2-8
9. Ettore Botticini (Porto Santo Stefano, Italy) – 2-8
10. Sam Gilmour (Perth, Western Australia) – 2-8, 1.5 points
11. Chris Poole (Falmouth, Maine, USA) – 1-9
 

A verseny honlapja:

https://www.argogroupgoldcup.com/

Eredmények:

https://www.argogroupgoldcup.com/results/2018-results