• Kövess minket!

Nemzetközi

Sailing Champions Leauge – már a Dél féltekén is!

Sailing Champions Leauge – már a Dél féltekén is!

Sailing Champions Leauge – már a Dél féltekén is!

A Sailing Champions League ismét növelte a résztvevő országok számát. A Hamburg – i székhelyű versenyrendező, nemrég jelentette be, hogy az európai országok mellett két új Európán kívüli országban (Ausztrália, Új – Zéland) is megalakultak a National Sailing League – ek. Az európai – elődöntőkre és döntőkre is kvalifikálnak ezek a nemzetek. Az óceániai régió döntőjét április 25 és 28 között rendezik majd Sydney – ben a Royal Sydney Yacht Squadron – ban. A versenyen 24 Club küzd majd egymással és amiben kicsit el fog térni az öreg kontinensen rendezett versenyektől, hogy nem J70 – es hajókkal, hanem Elliot 7 OD – kal fognak majd versenyezni. Ami szintén érdekesség hogy a fiatalok és a hölgyek is azonos mezőnyökben fognak majd kűzdeni. A kvalifikációnál az óceániai részből a két legjobb Club kvalifikálja magát a St. Moritz – i döntőbe. A fiataloknak sem kell aggódniuk, mert a felnőttekhez hasonlóan a két legjobb fiatal Club is ott lehet a Youth SAILING Champions League döntőjén, amit idén újra Kiel – ben rendeznek.

A Sailing Champions League egyébként folyamatosan növekszik és jelenleg több mint 500 Club versenyez 21 országban ezekben a League – ekben. A megnövekedett létszám miatt, az idei évben már nem kettő hanem három kvalifikációs versenyt rendeznek a döntőbe jutásért. Az idei döntőt 2018 – hoz hasonlóan ismét St. Moritz – ban rendezik majd.

A versenyt idén is folyamatosan online nyomon lehet majd követni, illetve az összes analitika elérhető majd, a www.sapsailing.com oldalon.

 

A verseny honlapja:

 www.sailing-championsleague.com