• Kövess minket!

Nemzetközi

RORC Transatlantic Race - egy újabb Atlanti - Ócean átkelő verseny

RORC Transatlantic Race - egy újabb Atlanti - Ócean átkelő verseny

RORC Transatlantic Race - egy újabb Atlanti - Ócean átkelő verseny

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Royal Ocean Racing Club szervezésében a RORC Transatlantic Race. A verseny a kanári szigetekről indul nevezetesen Lanzarote – ről és a Karib tengeri Grenada szigete lesz a befutó. Hasonló átkelő versenyeket az angol túraklub is szervezett, már hiszen a nagyobb múltú ARC (Atlantic Rally for Cruisers) Gran Canaria – ról indul és St. Lucia – n fut be nagyjából hasonló távval. Ezen a versenyen több ízben is indult magyar egység. A különbség talán abban mutatkozik, hogy az ARC tényleg kifejezetten a túrázóknak szól, míg a Transatlantic Race inkább a versenyzők előtt nyitott, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az IMA (Internatinal Maxi Association) is társrendezőként szerepel.

A másik érdekessége a versenynek, hogy két jubileumát ünneplő klub, az 50 éves YCCS (Yacht Club Costa Smeralda ITA) és a 150 éves Norddeutscher Regatta Verein GER) összefogása által létrehozott verseny az Atlantic Anniversary Regatta első versenye. A versenysorozat második versenye a Bermudákról indul majd 2018 júliusában és tér vissza Németországba. Közben a mezőnynek lehetősége nyílik a Karib - on több versenyen (Carribean 600, Newport – Bermuda Race) részt vennie.

Az idei RORC Transatlantic Race - re huszonnégy hajó nevezett köztük a MOD70 – es trimarán a Phaedo 3, a CQS (Supermaxi), a Nomad IV. (Finot100) az Aragon (Marten72) de van a mezőnyben még régi 60 és 70 lábas VOR hajó is.

A mezőny november végén rajtolt el Lanzarote – ről és az élmezőny már túl van a félúton.

A verseny honlapja és nyomonkövetése:

http://rorctransatlantic.rorc.org/tracking/2017-fleet-tracking.html

http://rorctransatlantic.rorc.org

A jubileumi verseny honlapja:

http://anniversary-regatta.com