• Kövess minket!

Nemzetközi

Rió vitorlás zárónap

Rió vitorlás zárónap

Rióban megvan az utolsó négy érem is vitorlázásban

Keddhez hasonlóan ma is számos éremfutamot bonyolítanak le az olimpián vitorlázásban, szám szerint négyet.

 

A sort a női négyhetvenesek kezdték ahol már az olimpiai bajnok megvolt a brit Hannah Mills – Saskia Clark személyében, ők az éremfutamban végül a nyolcadik helyen értek célba. Az éremfutamot a szlovén Mrak – Macarol kettős nyerte, de ezzel is csak a hatodik helyen végeztek az olimpián. Második lett a mai futamban a holland Zegers – Van Veen kettős akik, így végül a negyedik helyen zártak. Harmadik az új-zélandi Aleh – Powrie kettős lett, amivel ezüstérmesek lettek Rióban. A futamban hatodik lett a francia Lecointre – Defrance kettős, amivel ők nyerték a bronzot.

 

Férfi 470 – ben a futamot a svájci Brauchli – Hausser kettős nyerte, amivel kilencedik helyen fejezték be az olimpiát. Második az amerikai Mcnay – Hughes kettős ők végül negyedikek lettek. Harmadiknak a brit Patience – Grube kettős érkezett, ami az összetett ötödik helyre volt elég. A három érmes az éremfutamban az utolsó három helyen ért célba, mégpedig nyolcadiknak a horvátok, őket az ausztrálok követték és végül a görög egység. Ez azt jelentette, hogy a horvát Fantela – Marenic kettős lett az olimpiai bajnok, az ausztrál Belcher – Ryan páros végzett a második helyen pontazonossággal a bronzérmes görög Mantis – Kagialis egység előtt.

 

49er:

Itt is már köztudott volt az eredmény az új-zéland Burling – Tuke kettős nyerte az éremfutamot és az olimpiát is. A második helyen a német egység állt, de az éremfutamban a nyolcadik helyen végeztek és ezzel visszacsúsztak a dobogó legalsó fokára. A Medal Race-ben második lett a francia D’Ortoli – Delpech páros, ami az ötödik helyre volt elég. Harmadiknak a dán Warrer – Lubeck egység futott be és összetettben a negyedik helyen zárták az olimpiát. Az utolsó futamban negyedik lett London olimpiai bajnoka az ausztrál Outteridge – Jensen páros, akik így Rióban az ezüstéremmel kellett, hogy beérjék.

49FX:

Itt a Medal Race – re elég nyílt maradt a mezőny, mert az első négyből bárki lehetett olimpiai bajnok. A futam közepéig az olaszok vezettek, de ők nem szóltak bele az érmek sorsában. Végig második helyen vitorláztak az új-zélandiak, csak a futam feléig az olaszok később a brazil egység Grael – Kunze volt előttük a befutónál. Ez egyben azt is jelentette, hogy a brazilok nyerték az aranyat és az új-zélandi Maloney – Meech kettősé lett az ezüstérem. A futamban negyediknek futottak be a bronzérem végül a dán Hansen – Salskov-Iversen párosé lett.

 

Eredmények: 

http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results_centre.php