• Kövess minket!

Nemzetközi

Rió hetedik versenynap

Rió hetedik versenynap

Berecz Zsombi nem jutott be az éremfutamba

Már csak egy hajóosztályban van magyar vitorlázónk Rióban, mert a többieknek már befejeződtek a futamok, csak a Medal Race – ek vannak hátra. Finn - ben Berecz Zsombi versenyez, aki jelenleg a kilencedik helyről vág neki a mai napnak.

Ma rendezték az éremfutamokat a surfösöknek. Ebben már nem voltunk érdekeltek, mert itt már csak a legjobb tíz versenyző vitorlázik dupla pontokért.

 

Finn:

A finn hajóosztályban a kilencedik futamot az argentin Olezza nyerte második a horvát Gaspic, harmadik pedig az uruguay – i Foglia Costa. Berecz Zsombi a tizenhatodik helyen fejezte be a futamot. A Medal Race – t megelőző utolsó futam előtt jelenleg tizenegyedik összetettben, pontazonossággal a tízedik Olezza – val. Az utolsó futamot az uruguay – Foglia Costa nyerte, második lett a brit Glies Scott, aki az éremfutam eredményétől függetlenül már olimpiai bajnok, harmadik a görög Mitakis. Berecz Zsombi folyamatosan jött fel és végül a tizenkettedik helyen ért célba. Összetettben a tizenkettedik helyen végzett így nem szurkolhatunk neki az éremfutamban.

 

RSX férfi:

Tíz futam után a holland Rysselberghe vezet huszonhárom ponttal, ami egyben az is jelenti, hogy az éremfutam eredményétől függetlenül már megnyerte az olimpiát. A második brit Nick Dempsy – től sem lehet már elvenni az ezüstérmet, mert ő is annyival vezet, hogy már nem kell aggódni az éremfutam miatt. A harmadik hely még nyitott, igazából ezért versengenek leginkább ma a férfi surfösök. A Medal Race – t is a holland nyerte, így övé az arany. Második lett a spanyol Pastor, harmadik a hong kong – i Cheng negyedik a brit Dempsey, övé az ezüst. A bronzéremért nagy csata folyt végül a francia Le Coq bejött a lengyel Myszka előtt így a francia örülhetett a bronznak.

 

RSX női:

A női surfösöknél már kicsit izgalmasabban alakul majd a verseny, mert a jelenleg vezető olasz Tartaglini - nak és az orosz Elfutinának azonos pontja van jelenleg és a harmadik – negyedik helyen állók is csak öt ponttal vannak leszakadva, ami a duplán pontozott éremfutamban nem túl sok. Az éremfutamot végül a holland De Geus nyerte. Második lett a francia Picon és ezzel egyben Rió olimpia bajnoka is. Harmadiknak jött be a kínai Chen, aki ezzel az eredményével a futam előtti bronzérmét ezüstre cserélte. Az éllovasok közül mind az olasz, mind az orosz versenyző gyengén kezdte a futamot, de végül Elfutina feljött a hetedik helyre, ami elég volt neki a bronzéremhez. Ezután a spanyol Alabau óvta az orosz versenyzőt, így a tárgyalás eredménye fogja eldönteni a bronzérem sorsát. Végül orosz bronz született.

https://www.rio2016.com/en/sailing-rs-x-women-medal-race

 

Eredmények:

http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results_centre.php