• Kövess minket!

Nemzetközi

Rió hatodik versenynap

Rió hatodik versenynap

A Laseresek utolsó két futama is lement, a Finnesek a pihenőnap után újra vízreszálltak.

A mai napon hat osztály szállt vízre Rióban köztük három magyar érdekeltségű a Finn és a Laser osztályok. Berecz Zsombi az összetett harmadik helyről várta a folytatást. A surfösök tegnap befejezték futamaikat már csak a holnapi Medal Race van hátra nekik.   

Finn:

A finneseknél a hetedik futamot a brit Giles Scott nyerte ismét, második lett a hazai pályán vitorlázó Jorge Zarif, harmadik az ausztrál Jake Lilley. Berecz Zsombi a tizenkettedik helyen futott be. A finnesek nyolcadik futamát a holland Potsma nyerte, második lett az Új-Zélandi Josh Junior, harmadik a brit Giles Scott. Zsombi a tizennyolcadik helyen zárta a futamot, de volt tizenegyedik helyen is. A finneseknél továbbra is Giles Scott vezet, második a szlovén Zbogar, harmadik pedig Jake Lilley. Zsombi a mai futamaival visszacsúszott a nyolcadik helyre. Holnap még két futamot rendeznek a finneseknek és kedden lesz a Medal Race. 

Laser Radiál:

A Radiál kilencedik futamát a belga Evi Van Acker nyerte, második lett a finn Tenkanen, harmadik az argentin Falasca. Érdi Mári végig tízen belül vitorlázva végül a kilencedik helyen ért célba. A tízedik futamot a brit Alison Young nyerte, második a holland Bouwmeester, harmadik a dán Rindom. Érdi Mári folyamatosan javulva a huszadik helyen futott be, és ezzel összetettben a 14. helyen zárta élete első olimpiáját. A Laser Radiálban már csak az éremfutam van hátra, talán egy kis érdekesség, hogy London olimpiai bajnoka nem csak hogy nem jutott be a Medal Race – be de összetettben is Mári mögött végzett. 

Laser:

A Laser kilencedik futamát a belga Van Laer, nyerte második lett az észt Rammo, harmadik a guyanai Maegli. Vadnai Benji végül a huszonkilencedik helyen futott be. A tízedik futamot az Új-Zélandi Meech nyerte, második a francia Bernaz, harmadik a horvát Stipanovic. Vadnai Benji a huszonötödik helyen végzett a futamban összetettben a harmincharmadik helyen zárta első olimpiáját. Tíz futam után még mindig a horvát Stipanovics vezet, második Burton, harmadik az Új-Zélandi Meech.