• Kövess minket!

Nemzetközi

Provezza győzelem a Royal Cup – on Porto Cherry – ben

Provezza győzelem a Royal Cup – on Porto Cherry – ben

Provezza győzelem a Royal Cup – on Porto Cherry – ben

Az 52 Superseries idei második versenyét is spanyolországban rendezték, igaz nem a mediterrán részen hanem a Cadiz – i öbölben Porto Cherry – ben. A versenyre az első Menorcai versenyhez képest kevesebben neveztek, mert ott 11 itt pedig 8 hajó indult.

Az első napon két futamot sikerült rendezni, ahol az Atlanti óceánparthoz képest enyhe időjárás volt. Az első futamot nyolc csomós szélben sikerült elrajtoltatni. A rajtnál a Provezza és a Bronenosec jött el a legjobban, és ezután a bal oldalt eröltették ami fizetett így a pályajelnél ők vezettek. A következő kör sem hozott sok változást, a Provezza meg tudta tartani vezető helyét, így a futamot ő nyerte, második helyre jött fel az Alegre harmadikra pedig a Menorc - n nyertes Platoon, a Bronenosec pedig aki még az első pályajelnél második volt ért be negyediknek. A második futamban kicsit erősödött a szél de így sem volt több 9 – 10 kts – nél. A rajtot legjobban az Azzurra kapta el, és ezután megint a pálya bal oldala volt a nyerő. Az első pályajelnél is az Azzurra vezetett és végig tudta növelni előnyét a befutóig. Második lett a Sled harmadik a Bronenosec, negyedik a Provezza. Két futam után a Provezza vezetett (1,4), második volt az Azzurra (5,1) és harmadik a Bronenosec (4,3).

A második napon a szél már kicsit erősebb volt 12 – 14 kts. Az első futamot a Quantum nyerte aki az első napon gyengélkedve 7,7 helyezéseket vitorlázott. Második lett az Azzurra harmadik a Sled. A negyedik futamotra tovább erősödött a szél 15 – 20 kts közé. A futamot a Platton nyerte rajt – cél győzelemmel második lett az Alegre harmadik a Bronenosec. Négy futam után az Azzura vezetett, második volt egy ponttal lemaradva a Bronenosec harmadik pedig az utolsó futamot megnyerő Platoon.

A harmadik napon is kellemes 13 – 14 kts - es szél fogadta a mezonyt. Az első futamot a Bronenosec nyerte. A Provezza az előző napi két hetedik helye után ismét visszatért a mezőny ő érkezett másodiknak és a Platoon lett a harmadik. A hatodik futamot az Azzurra nyert aki végig vezetett a futamban. Második lett a Provezza harmadik a Phoneix. Hat futam után a Azzurra Bronenosec, Provezza volt a sorrend az élen.

A negyedik napon 13 kts – es szélben rajtoltak a csapatok. A hetedik futamot az Alegre nyerte ezzel begyűjtötte első futamgyőzelmét itt Cadiz – ban. Második lett az Azzurra amivel tovább tudta növelni előnyét az élen. Harmadiknak apedig a Provezza érkezett. A nyolcadik futamot a Phoneix nyerte második lett a Platoon és harmadik a Bronenosec amivel összetettben is az élre tudott állni. Második volt nyolc futam után az Azzurra aki az utolsó futamban egy nyolcadik helyet gyűjtött be, és harmadik a helyen a Provezza várta a folytatást.

Az utolsó napra is két futam maradt. Az első rajt egy órára volt kiírva és végül gyenge 8 kts – es szélben sikerült elrajtolnia a mezőnynek. A rajtnál az Azzurra jött el a legjobban de végül csak negyediknek sikerült befutnia ebben a futamban. A futamot a Platton nyerte de csak pár másodperccel sikerült megelőzni a Priovezza – t. Harmadik helyen a Sled érkezett. Az utolsó futamban a mezőnyből a Quantum és az Alegre nyitott csak jobbra az első kreutzban de úgy tűnt ez a momentum volt a siker kulcsa, mert a futamot az Alegre nyerte, második lett a quantum és harmadik a Bronenosec. Az élmezőnyt is kicsit megkavarta ez a sorrend mert végül a Royal Cup – ot egy ponttal ugyan de a Provezza nyerte, második lett az Azzurra és pontazonossággal harmadik a Bronenosec.

Két verseny után összetettben is a Provezza vezet, második két ponttal lemaradva a Platoon, és harmadik az Azzurra.

Folytatás július közepén a portugál Cascais – ban…

 

A verseny honlapja:

www.52superseries.com