• Kövess minket!

Nemzetközi

Peter Morton nyerte az 5.5 m osztály Alpen Cup – ját Torbole - ben

Peter Morton nyerte az 5.5 m osztály Alpen Cup – ját Torbole - ben

Peter Morton nyerte az 5.5 m osztály Alpen Cup – ját Torbole - ben

Peter Morton akit talán inkább a Fast 40 + osztályból ismerhetünk (Girls on Film) idén ült először 5.5 m yacht – ba és már az első versenyén a 2019 Alpen Cup – on nyerni tudott. A Brit hajóban Morton mellett, a Finnes Ben Cornish és az ausztrál Star versenyző Andrew Palfrey vitorláztak.

A versenyre négy nemzet (GBR,BAH,AUS,SUI) tizenegy hajója nevezett. A verseny egyik esélyese a tavalyi Világbajnok bahamai színekben versenyző New Moon volt (Mark Holowesko, Peter Vlasov, Christoph Burger) aki egyébként ugyancsak három futamot nyert a versenyen. A mezőnybe visszatért a szintén bahamai hajó az Ali Baba is (Craig Symonette, Flavio Marazzi, William Alloway) aki szintén nem kezdte rosszul a szezont, mert harmadik lett Torbole – ben.

Az első napon nem sikerült futamot rendezni az időjárás miatt. A második nap is halsztással indult, de délutánra megjött a szél és így már vízre lehetett vinni a mezőnyt. Az első futamot a várakozásoknak megfelelően a Világbajnok New Moon nyerte, második lett az Ali Baba és harmadik a svájci Bernard Haissly vezette egység. A második futamot a svájci Marie - Françoise XIX nyerte (Jürg Menzi, Cyrus Colchan, Andreas Honegger), második lett Peter Morton hajója és az Ali Baba futott be harmadiknak. A harmadik futamot folyamatosan javuló teljesítménnyel (7,2) A GBR 40 nyerte így nap végén pontazonossággal ugyan, de Peter Morton – ék vezettek. A futamoban második lett a Gavin McKinney vezette hajó és harmadik a New Moon.

A harmadik napon négy futamot sikerült rendezni, amiből kettőt a GBR 40 és kettőt a New Moon nyert. Peter Morton – ék emellett még két második helyet vitorláztak, amivel öt pont előnnyel nyerték az Alpen Cup – ot. A New Moon két futamgyőzelme mellé egy hatodik és egy második helyet hozott össze, így be Kellett érnie az összetett második hellyel. A harmadik helyen az Ali Baba végzett három pontra lemaradva a New Moon mögött.

A Circolo Vela Torbole remek házigazdája volt az eseménynek ahol igen változatos és nehéz időjárási körülmények között a maximumot hozták ki az eseményből.

A következő verseny az 5.5 m osztálynak a German Open lesz Flensburg – ban június 12 és 15 között, amit a Robbe & Berking Sterling Cup Regatta keratein belül fog rendezni a Flensburger Segelclub (FSC).

 

Eredmények:

https://www.circolovelatorbole.com/clientfiles/regatta/attachments/20190406154547_fr-01---.htm?fbclid=IwAR0jurmewq_uBzgtnAN1wWms2PJwipuAqkKhJf-B-BqOlQYb_asCGu7Yau4

 

A hajóosztály honlapja:

https://www.5.5class.org/results

 

Fotó: Circolo Vela Torbole