• Kövess minket!

Nemzetközi

Orosz győzelem a Dragon Európa-bajnokságon

Orosz győzelem a Dragon Európa-bajnokságon

Az amatőrök kategóriájában Tenke Péter csapata bronzérmes

Orosz győzelem született a balatonfüredi Dragon Európa-bajnokságon. A pénteki napon szél hiányában nem lehetett futamot rendezni, így az eredmény nem változott.

Európa-bajnok az orosz Annapurna nevű hajó, kormányosa Anatolij Loginov, legénysége Alekszander Shalagin és Vagyim Statszenko. Második a monacói színekben vitorlázó német Jens Rathsack kormányozta egység, harmadik az orosz Dmitrij Szamohin csapata.

Az amatőrök kategóriájában nagy magyar siker született: a 7Arts csapata: Tenke Péter, Varga István és Szörényi Ádám a harmadik helyen végeztek.

A rendezőknek nehéz körülmények között sikerült kiváló versenyt rendezni, amelyen a lehetséges nyolc futamból a kis szél ellenére is hat futamot tartottak meg. Jelesre vizsgázott a Balatonfüredi Yacht Club rendezői csapata, amelyet a szlovén főrendező, Bojan Gale vezényelt kiválóan. A versenyzőktől a szervezők, a Magyar Dragon Szövetség vitorlázóinak közössége is rengeteg dicséretet kapott a nagyszerű parti programok és a hibátlan lebonyolítás miatt.

A verseny izgalmasan alakult: kezdetben Dmitrij Szamohinék vezettek, ám a másik orosz csapat egyre jobban ráérzett, hogy hogyan kell a Balatonon vitorlázni, és megnyerte az ötödik és a hatodik futamot is, miközben Szamohinék egy elrontott rajt miatt jelentősen visszaestek. Péntekre végül elfogyott a szél, így a csütörtök este kialakult végeredmény már nem változott.

 

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2018.05/Dragon-R6.pdf