• Kövess minket!

Nemzetközi

Nyolc év után befejeződött Sébastian Jossé és a Gitana kapcsolata

Nyolc év után befejeződött Sébastian Jossé és a Gitana kapcsolata

Nyolc év után befejeződött Sébastian Jossé és a Gitana kapcsolata

A francia óceáni vitorlázó Sébastian Jossé és a Gitana csapat együttműködése 2011 – ben kezdődött és az idei év volt az, amikor be is fejeződött. A nyolc évig tartó együttműködés a MOD 70 – es Edmond de Rothschild trimaran kormányzásával kezdődött, majd egy IMOCA 60 – as project következett és végül egy újabb trimaran a Maxi Gitana 17 volt a befejezése a kapcsolatnak. A nyolc év alatt számos sikert értek el a hajókkal. 2013 – ban új pályarekorddal ,megnyerték a Tour de l’Europe – ot és Transat Jacques Vabre – t is. 2014 – ben harmadikok lettek a Route du Rhum – on. Ezután kezdődött a Vendée Globe project és nemsokára az új Gitana 17 is.

Ariane de Rothschild megköszönte Sébastien Josse – nak az elmúlt nyolc éves mukáját. Az öt nyilas csapat egyben be is jelentette, hogy lesz új egyszemélyes földkerülő kapmány amit támogatni fognak, de részleteket még nem árultak el.

A találgatás már elindult a hír kapcsán és sokan Frank Cammas – ra tennék a voksukat, hogy ő lesz a Rothschild ház kegyeltje a jövőbeli kampányokban.

 

Sébastian Jossé és a Gitana kapcsolata számokban:

16 Transatlanti verseny

3rd Route du Rhum (3rd 2014 – az Ultime osztályban)

3 Vendée Globe,

1 Volvo Ocean Race,

1 Jules Verne Trophy,

5 Solitaire du Figaro's

 

A csapat honlapja:

http://www.gitana-team.com/en/

Fotó:

Yann Riou / Polaryse / Gitana SA / Maxime Horlaville / Eloi Stichelbaut