• Kövess minket!

Nemzetközi

Nem volt futam a Dragon EB első napján

Nem volt futam a Dragon EB első napján

Nem volt futam a Dragon EB első napján

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a Dragon Európa-bajnokság résztvevőit a verseny első napján Balatonfüreden. A gyenge szélben ugyanis nem lehetett futamokat rendezni, így a versenyzők a hétfőt jobbára várakozással töltötték.

A 11 órás rajtra az 57 hajó ugyan kivitorlázott, de mivel a szél erőssége nem érte el az elvárt 4-5 csomót, a hajók a vízen várakoztak. Miután a szél sebessége két csomó alá csökkent, a mezőny a parton folytatta a várakozást, egészen délután négy óráig.

Ekkor a verseny főrendezője, a szlovén Bojan Gale úgy döntött, hogy másnapra halasztja az első futam rajtját. A tervek szerint kedden kilenc órakor kerül sor az első futamra.

A résztvevők kárpótlásul a magyar gasztronómiával ismerkedhettek. A csopaki Szt. Donát pincészet kiváló borait mutatta be, és ehhez az Öregtanya magyaros ízelítőjét szolgálták fel, amely óriási tetszést aratott.

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

A verseny honlapja:

http://www.dragoneuropeans2018.hu