• Kövess minket!

Nemzetközi

Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben

Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben

Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben

Négy magyar hajó is az első tíz között végzett Koperben, az Optimist Europa Cup 2019 versenyen, közöttük Fehér Boróka, aki a legjobb női versenyző lett.

Pompás magyar eredményekkel zárult március 22. és 24. között a szlovéniai Koperben az Optimist Europa Cup 2019, amelynek eredménylistáján 128 versenyző szerepelt, de az utolsó három egység egyetlen futamra sem szállt vízre – közöttük két magyar, fertő-tavi versenyző. A mezőnyt a rendezőség két csoportra osztotta, amiből aztán időnként akadtak bonyodalmak is. A versenyen délnyugati termik szél fújt. Az első nap volt a legfrissebb, 15 csomós, a második napon gyengébb és utolsó nap volt a leggyengébb. Az első napon a 4. futamban elfordult, majd leállt a szél, ezt a futamot rövidítve futtatták be.

Az első tízbe négy magyar hajó is beérkezett a kilenc futamos versenyen, közülük Borda Levente (SVE) a 2., Demjén Olivér (BYC) a 4., Tóth Attila (SVE) a 6., Fehér Boróka (BYC 1912) pedig a 8. helyet szerezte meg. Fehér Boróka elnyerte a legjobb női egység címet is. Az első tízben a további hat helyen kizárólag hazai, azaz szlovén versenyzők végeztek, az első hét helyet fiú versenyzők foglalták el, utánuk viszont három lány egység következett – Fehér Boróka mögött két szlovén versenyző (sőt, egészen a 13. helyig csak lányok sorakoztak).

A hat nemzetből (magyar, szlovén, finn, osztrák, német, szlovák) érkezett mezőnyben 47 magyar hajó nevezett, ezzel a szlovének mögött a második legnépesebb csapatot alkották. A magyar csapat 7 klubból állt össze, a legtöbb hajó az SVE-ből, a BYC-ből és a Kerekedből érkezett – ezeken kívül a BYC 1912, a THE-YKA, a SÉP és az FVE versenyzői szálltak vízre Koperben.

Eredmények:

http://www.jadrokoper.si/2019/03/24/final-results-for-koper-europa-cup-2019/