• Kövess minket!

Nemzetközi

Melges 40 Grand Prix 1

Melges 40 Grand Prix 1

Melges 40 Grand Prix 1

A Melges mint hajótípus nem ismeretlen kishazánkban, mert a 24 lábas változatból van osztály itthon és az elmúlt években a Spartacusos fiatalok Bakóczy Robi kormányzásával több szép sikert is értek el ezzel a hajóval. A Melgesnek a sporthajó flottája eddig három típusból állt 20, 24, és a 32 lábas hajó. Ez nemrégiben bővült ki a 40 lábas változattal, aminek 2017 – 2018 évben már Grand Prix sorozatot is írtak ki. Sok hajó egyelőre még nincs az osztályban a mostani GP – n is csak négy indult. A sorozat négy helyszínen zajlik majd, az első a Sardiniai Yacht Club Costa Smeralda volt, a maradék három pedig Spanyolországban lesz egy októberben, még nem ismert helyszínen és kettő jövő februárban és márciusban Mallorca – n.

A hajó Owner – Driver, de a tactikusok között már most ott van Ed Baird, Vasco Vascotto vagy Jordi Calafat. Az eddigi hajóteszteknél és most a futamok után is mindenki azt nyilatkozta, hogy még rengeteget kell tanulniuk a hajót.

Az első Grand Prix – n három futamot sikerült rendezni, amiből kettőt az olasz Stig nyert és mellette egy második hellyel nyerte a versenyt. A második helyen a svéd Inga végzett 2,3,1 helyezésekkel. A harmadik a Synergy Sailing Team lett 3,2,3 futameredményekkel.

 

 

Eredmények:

https://yachtscoring.com/event_results_cumulative.cfm?eID=4233

Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=A7hi0KXn2Nw

https://www.youtube.com/watch?v=Re0DI5GDU4s