• Kövess minket!

Nemzetközi

Melges 24 Világbajnokság Villasimius Szardínia

Melges 24 Világbajnokság Villasimius Szardínia

Melges 24 Világbajnokság Villasimius Szardínia

Az idei Melges 24 – es világbajnokságnak a Szardiniai Villasimius adott otthont. A versenyre 14 nemzet 61 hajója nevezett köztük három Magyar egység is. A három Magyar egségből Csoltó Ákosék a Corinthian – ok között indulnak,  Bakóczy Róbi –ék és a Schwarcz Ferenc kormányozta Techno Trade pedig az abszolút helyekért küzd. Az első napon három futamot sikerült rendezni ahol az FGF: 9,32,8, a 759:18,8,15 a Techno Trade pedig 50, DNE,44 helyeket vitorlázott. Három futam után Csoltó Ákosék álltak a legjobban az összesített 10. helyen, Bakóczy Robiék a 14. míg a Techno Trade az 58. helyen. A második napon nem rendeztek futamot szélhiány miatt. A harmadik napon ismét vízre szállt a mezőny. A negyedik futamban az FGF egy remek 3. hellyel nyitott, majd még egy tízedik helyet is vitorláztak így öt futam után a 7. helyen álltak. A 759 ezen a napon 17 és 20 helyeket ment, amivel visszaestek a 12. helyre összetettben és 5. helyre Corinthian – ban. A Techno – Trade 52 és 48. helyeket ment, amivel összetettben az 55. helyen álltak 5 futam után.

A maradék két napon még összesen hat futamot tudtak rendezni Villasimius – ban így 11 futam után hirdettek Világbajnokot. A negyedik nap végén a Mandollis vezetett, de pontazonossággal a szintén olasz Bombarda – val, és tőlük két ponttal volt lemaradva az amerikai Monsoon volt a harmadik.  Bakóczy Robiék továbbra is tartották hetedik helyüket köszönhetően a nyolcadik futamban elért negyedik helynek.

Az utolsó napon is három futamot rendeztek. A Mandollis egy 29. hely után egy második és egy első helyet vitorlázott, amivel négy pont előnnyel megnyerte az idei Melges24 – es Világbajnokságot. Második lett az amerikai Monsoon és harmadik a Bombarda. A magyar csapatok közül Bakóczy Robiéknak nem ez volt a legjobb napjuk, 19,40,19 helyeket vitorláztak, amivel végül a 16. helyen zárták a VB – t. Csoltó Ákosék 4,43,26 helyeket vitorláztak az utolsó napon, amivel 24. helyen végeztek abszolútban és a 10. helyen a Corinthian – ok között. a Techno Trade végül az 55. helyen zárta a VB - t

 

Eredmények:

https://www.yachtscoring.com/event_results_cumulative.cfm?eID=9411