• Kövess minket!

Nemzetközi

Megvannak a skipperek a 2019 - es WMRT döntőjében

Megvannak a skipperek a 2019 - es WMRT döntőjében

Megvannak a skipperek a 2019 - es WMRT döntőjében

A héten jelentette be a World Match Racing Tour, hogy kik azok a versenyzők, akik kvalifikálták magukat a 2019 évi WMRT Championship dőntőjére, amit július 3 és 7 között rendeznek majd meg a svédországi Marstrand – ban. Az esemény egyébként GKSS Match Cup Sweden néven fut majd. A versenyzők között három korábbi Világbajnok is szerepel, méghozzá a tavalyi győztes ausztrál Torvar Mirsky, az eddigi hatszoros győztes brit Ian Williams és a 2016 – ban Világbajnok mostanában inkább a Sail GP – ben versenyző Új – Zélandi Phil Robertson.

A Világbajnokokon kívül még ott lesz a mezőnyben a francia többtestű vitorlázó Yann Guichard és a Spindrift csapata, akik már a Shenzhen – i WMRT döntőjében is dobogón álltak, illetve a holland Finn – es olimpikon Pieter - Jan Postma is, aki jelenleg 11. a világranglistán.

A lista még nem teljes, mert a 12. skipper a 49er olimpikon dán Jonas Warrer lett volna, aki egyébként jelenleg 9. a világranglistán, de egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a versenyt, ezért a 12 skipper nevét később hozzák majd nyilvánosságra.

Az öt napos WMRT Championship döntőjét a megszokott M32 – es katamaránokkal vívják majd. A versenyhelyszín ikonikus, hiszen a rövid technikás pályák, a sziklákon ülő tömegek és a néha 25+ kts – es szél igazi látványosságot ígér most is az idelátogatóknak. Azt sem szabad elfelejteni, maga a WMRT sorozat is valahonnan innen északról indultvilághódító útjának. Az eseményen most sem maradhatnak el a party rendezvények, amely idén is egyhetes fesztivál formájában nyilvánul majd meg.

 

A 2019 WMRT Championship Final résztvevői:

 1. Nicklas Dackhammer (SWE) Essiq Racing Team
 2. Ian Williams (GBR) GAC Pindar
 3. Yann Guichard (FRA) Spindrift Racing
 4. Harry Price (AUS) Down Under Racing
 5. Torvar Mirsky (AUS) Mirsky Racing Team
 6. Mans Holmberg (SWE) Holmberg Match Racing Team
 7. Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team
 8. Markus Edegran (USA) Team Torrent
 9. Phil Robertson (NZL) China One Ningbo
 10. Pieter-Jan Postma (NED) Sailing Team NL
 11. Daniel Björnholt (DEN) Youth Vikings Denmark
 12.  

 A verseny honlapja:

www.wmrt.com