• Kövess minket!

Nemzetközi

Megvannak a GC32 Racing Tour 2019 – es állomásai

Megvannak a GC32 Racing Tour 2019 – es állomásai

Megvannak a GC32 Racing Tour 2019 – es állomásai

A 2019 – es évben is igen erős mezőny versenyez majd a GC32 Racing Tour – ban. Idén hatodik szezonjának vág nek a GC32 Racing Tour. Ebben az évben is öt esemény lesz és általában olyan helyekre látogat a sorozat ahol nem túl hullámos vízen stabil szélben lehet versenyezni. A Világbajnokság portugáliában Lagos – ban lesz és a rendezők terveiben szerepel még hogy egy helyszínt Európán kívülre vigyenek.

Ez a harmadik év hogy a sorozat Olaszországban kezdődik, de idén a legdélebbi lokáción Villasimius – ban Szardinián versenyeznek először a csapatok. Szintén harmadik alkalommal látogat a sorozat ebbe a kikötőbe ahol az azúr kék víz és a homokos tengerpart tökéletes versenyhelyszínt bítosít a GC32 – eseknek.

Az előző évben a csapatok egyből a világbajnoksággal kezdtek, de idén kicsit több lehetőség lesz az edzésre, mert a második verseny lesz csak a VB Lagos – ban, ahol az osztály második hivatalos Világbajnokságát tarthatják majd, valószínű az Extreme Sailing Series – ben szereplő hajók is csatlakoznak majd a Tour mezőnyéhez.  

A harmadik verseny Palma de Mallorca – n a 38. MAPFRE Copa del Rey lesz. A helyszí szintén ikonikus, mert az olimpiai osztályoktól kezdve a TP52 – eseken át a Swan – okig mindenféle hajónak rendez versenyt a Real Club Náutico de Palma

Nincs olyan szezon hogy a GC32 – esek ne látogatnák meg a Garda tavat így idén is a negyedik verseny a sorozatban a Riva – ban lesz majd július végén augusztus elején.

A verseny utolsó helyszínét még nem jelentették be de ahogy fentebb említettük lehet hogy az öreg kontinensen kívüllesz majd.

 

2019 GC32 Racing Tour állomások:

Május 22 - 26: GC32 Villasimius Cup / Villasimius, Sardinia ITA

Június 26 - 30: GC32 World Championship / Lagos POR

Július 31 – Augusztus 4: 38 Copa del Rey MAPFRE / Palma de Mallorca ESP

Szeptember 11 - 15: GC32 Riva Cup / Riva del Garda ITA

November 6 - 10: még nincs hivatalos helyszín

 

A sorozat honlapja: www.gc32racingtour.com

Facebook: https://www.facebook.com/gc32racingtour/