• Kövess minket!

Nemzetközi

Megvannak a 2019 – es M32 European Series állomásai

Megvannak a 2019 – es M32 European Series állomásai

Megvannak a 2019 – es M32 European Series állomásai

2019 – ben az M32 European Series katamarán sorozat három országban (ITA, NED, SWE) öt helyszínen fognak majd versenyezni a csapatok. Az öt verseny között már ott szerepel a Garda tavi Világbajnokság is.

A szezon március végén San Remo – ban indul, igaz ez a verseny még nem számít bele az összesített eredménybe, de tökéletes alkalom a csapatoknak, hogy összemérjék tudásukat. Ezután kis szünet következik és az igazi versengés csak májusban kezdődik szintén Olaszországban a Marina di Pisa – ban. A következő versenyre megint egy hónapot kell majd várni, mert a csapatok június végén Hollandiában versenyeznek legközelebb. Ezután két svéd verseny következik majd, mielőtt a csapatok visszatérnek Olaszországba a Világbajnokság helyszínére a Garda tóhoz. Az első svéd versenyt Göteborg – hoz közel Hönö szigeténél rendezik majd, ahol az M32 – es katamaránokat gyártó Aston Harald műhelye is van. A második verseny Stenungsund – ban lesz. Ez a verseny kicsit más lesz mint a többi mert két nap partközeli versenyzés mellett egy 28 tengeri mérföldes sziget kerülő (Tjörn island) verseny is része a programnak. Az Európai szezon augusztus végén a Garda tavi VB – vel és ennek előversenyével fejetődik majd be.

2019 a második olyan év ahol a Mediterrán és a Skandináv flottát együtt versenyeztetik az M32 Eurpoean Series – en belül. A két sorozat összevonása kicsit javított is a versenyzési kedven illetve így mind a két flotta nagyobb létszámú mezőnyben versenyezhet.

 

 

2019 M32 European Series
San Remo, Italy - 22-24 March
Marina di Pisa, Italy - 24-26 May
Holland - 21-23 June
Gothenburg, Sweden - 19-21 July
Stenungsund, Sweden - 15-17 August
Pre-Worlds, Riva del Garda, Italy - 24-25 August
M32 World Championship, Riva del Garda, Italy - 26-30 August