• Kövess minket!

Nemzetközi

Megvan a Flying Fantom Series 2018 évi versenynaptára

Megvan a Flying Fantom Series 2018 évi versenynaptára

Megvan a Flying Fantom Series 2018 évi versenynaptára

Az előző évben már utazott a Flying Phantom sorozat az Extreme Sailing Series – el, és idén sem lesz máshogy. A 11 Flying Phantom öt helyszínen méri össze tudását, amiből négy hasonlóan megegyezik az ESS állomásaival és mindösszesen egy francia verseny van ami kivétel ez alól.

Kicsit a hajóról. A gépezetet 2013 – ban tervezték, a test anyaga Pre – preg Carbon – Nomex szendvics szerkezet. A súlya mindösszesen 155 kg 5,52 m hosszú, 3 méter széles, két L sverttel van szerelve. A hajót ketten vitorlázzák mind a ketten trapézolva. Az árbóca 9,6 méter hosszú, a gross 18 a fock 5.5 a Genakkere pedig 24 m2. A hajó egyébként 30 kts feletti sebességre képes.

A 2018 – as szezont a csapat Oman – ban kezdi majd, március 14 – 17 között, ezt követően egy francia megálló Baie de Quiberon – ba látogat a sorozat május közepén, ez lesz az ESS nélküli versenyük. Ez a hely a foilerek egyik európai paradicsoma ahol sima víz és erős nyugati szél várja a vitorlázókat. Az eseménnyel egy időben rendezi meg a francia vitorlás szövetség a Waszp francia bajnokságot is. Ezután júniusban Barcelona – ban csatlakoznak újra az ESS – hez. Ezután még júliusban van egy portugál állomás, a záró esemény pedig Cardiff – ban lesz augusztus végén.  

Eddig öt országból nyolc profi csapat jelezte részvételi szándékát az idei sorozatra. A csapatok között már ott van a tavalyi győztes RedBull Sailing Team, de emellett cseh, német, portugál, és francia csapatok is leadták már a nevezésüket.

A verseny honlapja:

www.extremesailingseries.com

2018 évi versenyidőpontok:

14 - 17 March - Muscat, Oman

18 - 21 May - Baie de Quiberon, France

14 - 17 June - Barcelona, Spain

5 - 8 July - Portugal

24 - 27 August - Cardiff, UK