• Kövess minket!

Nemzetközi

Megvan a 2021 – 22 – es The Ocean Race útvonala

Megvan a 2021 – 22 – es The Ocean Race útvonala

A verseny 10 ikonikus megállóval hajózza körbe a földet

A The Ocean Race (korábbi nevén Volvo Ocean Race) 2021 – ben is Alicante – ből rajtol majd októberben és 10 ikonikus helyszínt érintve 2022 nyarán fog majd befutni Genova – ban.

A verseny életében több új dolog is van. Néhány új helyszín és már nem csak egy hanem két hajóosztály. A 2021 – 22 – es versenyen ugyanis a már előző versenyeken használt VO65 – ös hajók mellett a foil – os IMOCA 60 – ok is indulnak majd. A 2017 – 2018 – as verseny a VOR – ok történetében a legizgalmasabb és legszorosabb eredményét hozta. Az IMOCA 60 – ok megjelenésével a szervezők még több izgalmat várnak majd a versenytől. A nagy kérdés csak az lesz hogy az IMOCA – on hogy vitorláznak majd együtt a csapatok hiszen ezek a hajók inkább egyszemélyes földkerülésekre és transatlanti átkelésekre lettek építve.

A hajóosztályok után már egy két helyszínt lehetett tudni, de most már a teljes útvonal ismert. Az útvonal 38.000 tmf, az előző versenyhez képest 2 megállóval kevesebb lesz ugyan, de 2021 – ben is lesz két Déli Óceáni szakasz. A rajt Alicante – ben lesz ismét, majd innen a Zöld Foki szigetek (Cabo Verde), majd a már megszokott afrikai helyszín fokváros, ahol idén a TP52 – es flotta kétszer is versenyez majd. Fokváros után nem maradhat el a kínai megálló sem de ezen a versenyen Shenzhen – be érkeznek majd a csapatok. Innen Kiwiföld a vitorlázás fővárosa, Auckland következik majd. Új – Zéland után a brazil Itajai lesz a következő állomás ahol már szintén több ízben járt már a mezőny. Ezután az észak amerikai kontinens vitorlás fővárosa Newport R.I.  következik, majd mielőtt a mezőny visszatér Európába. Az öreg kontinensen három megálló lesz majd, az első a 2018 – as ISAF VB helyszíne, Aarhus, majd az előző befutó The Hague, és a cél Genova.

Az új útvonal részben követi a hagyományokat, hiszen a 10 helyszínből hét már nem először szerepel a verseny útvonalában. Az új kínai helyszínnel pedig olyan helyre viszik a mezőnyt ahol még nem járt soha, nevezetesen a Java tengerre.

 

A verseny honlapja:

www.theoceanrace.com