• Kövess minket!

Nemzetközi

Megszerezte idei első győzelmét a Quantum Cascais – ban az 52 Superseries - ben

Megszerezte idei első győzelmét a Quantum Cascais – ban az 52 Superseries - ben

Megszerezte idei első győzelmét a Quantum Cascais – ban az 52 Superseries - ben

Az 52 Superseries idei harmadik versenyét a portugáliai fürdővárosban Cascais - ban rendezték. Idén kicsit Spanyolország központú a verseny hiszen az öt fordulóból három versenyt köztük a VB – t is a hispánoknál rendezik. A Világbajnokságig még ugyan van egy hónap de ez a verseny is tökéletes felékszülési lehetőség a csapatoknak a VB – re. Az idei sorozatban összesen nyolc csapat versenyez amelyből a Sled most nem jött el a Cascais – i versenyre. Két forduló után a török Provezza vezetett két pont előnnyel a Platoon előtt. Harmadik helyen az Azzurra állt három pontra lemaradva a Platoon mögött.

Az első napon két futamot sikerült vitorlázni a a mezőnynek. A nap a Quantum Racing – é volt aki ugyan az első futamban második lett de a másodikat megnyerte és így nap végén ők vezettek három ponttal. A második helyen a Provezza állt, egy futamgyőzelemmel és egy ötödik hellyel. A harmadik helyen két futam után pontazonossággal a Bronenosec (4,2) és az Azzurra (3,3) álltak.

A második napon 20 kts – es szél fogadta a mezőnyt amiben két remek futamot vitorláztak. A harmadik futamot az Azzurra nyerte gyakorlatilag rajt cél győzelemmel, második lett a Quantum és harmadik a Platoon. A negyedik futamra kicsit gyengült a szél már csak 15 – 18 kts volt. A futamot a rajttól a Phoenix vezette de az utolsó hátszélen egy rossz oldalválasztás miatt végül csak a negyediknek futottak be. A futamot a Platoon nyerte, amivel összetettben feljött a harmadik helyre. Második lett ismét a Quantum amivel továbbra is őrizte vezető helyét és harmadiknak futott be az Azzura aki így második volt négy futam után.

A harmadik napon 25 kts – es szél fogadta a mezőnyt amiben két futamot sikerült megint teljesíteni. Az ötödik futamot a Quantum nyerte, második lett a Provezza és harmadik a Bronenosec. A hatodik futamot a Pheonix nyerte, második lett az Azzurra és harmadik a Bronenosec. Hat futam után továbbra is a Quantum vezetett hat pont előnnyel, második második volt az Azzurra és harmadik a Bronenosec.

A negyedik napon csak egy futamot vitorlázott a mezőny. A futamot az Allegre nyerte, aki ezzel a hatodik hajó lett a héthajós mezőnyből aki Cascaisban futamot tudott nyerni. Második lett az Azzurra és harmadik a Quantum Racing akinek egy büntetőkört is kellett csinálnia a Platoon – al való találkozása miatt. Négy nap és hét futam után továbbra is a Quantum vezetett, második volt az Azzurra és harmadik a Platoon.

Az utosló napra már csak két futam maradt, amit 25 – 27 kts – es szélben indítottak. A futamot a Bronenosec nyerte ezzel gyakorlatilag a hét indulóból már mindnekinek sikerült futamot nyernie. Második lett az Azzurra és harmadik a Quantum. Az utolsó futamot a Platoon nyerte, ismét második lett az Azzurra és harmadik a Provezza.

A Cascaisi versenyt végül a Quantum nyerte egy ponttal megelőzve az Azzurra – t és tizenkettővel a Platoont. Három forduló után a sorozatban az Azzurra vezet második a Quantum és pontazonossággal harmadik a Platoon. A következő verseny már a Világbajnokság less Porto Portals – ban augusztus végén.

 

A verseny honlapja:

www.52superseries.com