• Kövess minket!

Nemzetközi

Megérkezett a Transat Jacque Verbe mezőnyének eleje Brazíliába

Megérkezett a  Transat Jacque Verbe mezőnyének eleje Brazíliába

Megérkezett a Transat Jacque Verbe mezőnyének eleje Brazíliába

Az idei TJV – nek közel hatvan hajó vágott neki három osztályban (Multi50, IMOCA, Class40). A leggyorsabban a Multi 50 osztály három hajója ért át. Ebben az osztályban a Groupe Gca nyert Gilles Lamiré és Antoine Carpentier – el a fedélzetén 11 nap 16 óra 34 perc. Második lett a Solidaires en Peloton 12 nap 2 óra és 38 perces idővel és harmadik a Primonial 13 nap és 9 perces idővel.

Egy fél nappal később az első IMOCA is megérkezett. A Hugo Boss tőkesúly problémák miatt kénytelen volt korán feladni a küzdelmeket így az élmezőnyben rá már nem kellett számítani. Sokáig még a Charal vezetett, de végül az APIVIA futott be elsőnek (Charlie Dalin - Yann Elies) 13 nap 12 óra és nyolc perc után. A második hajóra szintén egy fél napot kellett várni. Másodiknap a PRB (Kevin Ecsoffier – Nicolas Lunven) érkezett akik két hét alatt mindössze hat perccel tudták megverni a harmadik Charal – t (Jeremie Beyou – Christopher Pratt). Tizenöt napon belül még 10 IMOCA futott be a célba. Negyedik futott be Thomas Ruyant, ötödiknek Charles Enright az 11th Hour Racing – el, hatodiknak Clarisse Cremer – Armel le Cleach a Banque Populaire – vel. Hetedik lett Sam Davies – Paul Melihat, nyolcadik Louis Burton, kilencedik Sebastien Simon és Vincent Riou a PRB – vel és tizedik Fabrice Amédéo és Eric Peron.

A Class 40 – es osztályban a vezető hajónak is van meg több mint 500 tmf – je, így az osztályra még pár napot várni kell.

 

A verseny honlapja:

https://www.transatjacquesvabre.org/