• Kövess minket!

Nemzetközi

Mateusz Kusznierewicz nyerte a Star VB – t Szardínián

Mateusz Kusznierewicz nyerte a Star VB – t Szardínián

Mateusz Kusznierewicz nyerte a Star VB – t Szardínián

Idén a Star osztálynak a kontinensviadalát és a Világbajnokságát is Olaszországban rendezték. Az EB egyben SSL Breeze Grand Slam – két is meg volt hirdetve, amit a Garda tavon rendeztek, és amit Robert Scheidt nyert meg, aki a VB – nem tudott indulni. A VB helyszíne Szardínia egyik legelegánsabb klubja a Yacht Club Costa Smeralda volt. A versenyre 19 nemzet 63 egysége nevezett, és ahogy az EB – n a VB – n is volt magyar egység a Tenke – Bezeréti páros.

Az első pár nap még csak a regisztráció zajlott, majd vasárnap rendezték a Practice Race – t, ami után az ünnepélyes megnyitó következett. Hétfőn már volt futam is igaz csak egy amit meglepetésre az olasz Enrico Chieffi nyert, második lett a szintén olasz Diego Negri és harmadik a spanyol Roberto Bermudez de Castro. A második futamot Augie Diaz – ék nyerték, itt második lett a lengyel Mateusz Kusznierewicz páros, és harmadik a holland Haico de Boer. A harmadik futamot a szintén korábbi Világbajnok Elvind Melleby nyerte, második lett a német Christian Paucksch, harmadik pedig Roberto Benamati. Három futam után 10,1,4 helyekkel Augie Diaz – ék vezettek, egy ponttal lemaradva (4,11,1) Elvind Melleby – ék voltak a második helyen, illetve három pontra tőlük Mateusz Kusznierewicz – ék (6,2,11). A Tenke – Bezeréti magyar egység három futam után 25,50, DNF helyezésekkel az összetett 50. helyen álltak.

A negyedik futamot a horvát Misura – Barac páros nyerte második lett az argentin Kouyoumdjian egység és harmadiknak futott be a lengyel Kusznierewicz. Az ötödik futamot Diego Nergi – ék nyerték,második let Augie Diaz, harmadik pedig a negyedik futamot nyerő Misura. Öt futam után Augie Diaz – ék vezetnek, második helyen két átlagponttal Elvind Melleby – ék állnak, igaz pontazonossággal Kusznierewicz – ékkel. Tenkéék a negyedik és az ötödik futamra sem tudtak kimenni ezért jelenleg az 59. helyen állnak.

A VB – n ezután már csak egy futamot sikerült rendezni Porto Cervo – ban. Ezt a futamot a lengyel Kusznierewicz nyerte és ezzel egyben egy újabb Világbajnoki címet is sikerült begyűjtenie. Ebben a futamban Paul Cayard – ék lettek a másodikak, de ezzel is csak hatodik helyen végeztek a VB – n. Harmadiknak futott be Elvind Melleby, aki ezzel végül bronzérmet vihetett haza. Augie Diaz „csak” hetedik lett az utolsó futamban, de ővé lett a VB – ezüst.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2019.06/SWC_2019_FINAL_RESULTS.After_.6.pdf