• Kövess minket!

Nemzetközi

Már csak két év és kezdődik a 36th America’s Cup Match

Már csak két év és kezdődik a 36th America’s Cup Match

Már csak két év és kezdődik a 36th America’s Cup Match

Elsőre úgy tűnik hogy a két év rengeteg idő, de az America’s Cup – ra készülő csapatoknál pont az idő az amiből soha nincs elég. Ahogy az America’s Cup veterán, az American Magic csapatvezetője, Terry Hutchinson fogalmazott minden egyes nap fontos a felkészülésben.

A csapatok jelenleg a tervezési és építési szakaszok különböző fázisában vannak, de a Kupában a következő határidő március 31, amikor is be kellene mutatni az első hajókat. Az American Magic – nek és az Ineos Team UK – nek már láthattuk a teszthajóit, illetve a Kiwik is teszteltek már több vitorlát, de a többi csaptról még nem igaz hallani, hogy és hol állnak a fejlesztésekben.

Az idő fontosságát a négyszeres America’s Cup győztes Grant Simmer is hangsúlyozta, aki jelenleg az INEOS Team UK csapatfőnöke. Véleménye szerint a két legfontosabb dolog a Kupában az idő és a pénz, és ugye sponzorokat lehet még találni, de időt már nem!!!

Auckland – ben is folyamatosan dolgoznak azon, hogy a kicsit több mint 700 nap múlva kezdődő America’s Cup – ra teljesen megújuljon a kikötő. Phil Goff Auckland polgármestere hangsúlyozta, hogy az America’s Cup a városnak, a látogatoknak és a csapatoknak is egyaránt fontos. A polgármester elmondta azt is hogy a versenyfalu a város szívében lesz, ami remek lehetőség Auckland – nek hogy az idelátogatók megismerjék.

 

A verseny honlapja:

www.americascup.com