• Kövess minket!

Nemzetközi

Loick Peyron és Tanguy Le Turquais is a Beneteau Figaro 3 - at választotta

Loick Peyron és Tanguy Le Turquais is a Beneteau Figaro 3 - at választotta

Loick Peyron és Tanguy Le Turquais is a Beneteau Figaro 3 - at választotta

A legendás Loick Peyron és a fiatal tehetség, Tanguy Le Turquai is a Beneteau Figaro 3 - al készül a La Solitaire Urgo Le Figaro - ra. A Beneteau legújabb versenymodellje az első sorozatgyártott hajó, amely emelőszárnyakkal készült. A modell már számos díjat nyert, például a legrangosabb és legnagyobb nemzetközi kiállításon, a 2018-as bootDüsseldorf - on a Figaro Beneteau 3 elnyerte az “Év Yachtja” díjat “Special Yacht” kategóriában.

Loick Peyron a Beneteau Figaro 3 vitorlással készül a Sardinha Cup - ra és a nyári La Solitaire Urgo Le Figaro - ra. Peyron 1979-ben kezdte versenyvitorlázást egy Mini Transat versenyen. Nyert számos ORMA világbajnokságot, kétszer a Transat Jacques Vabre - ot és háromszor a STAR transzatlanti versenyt, 2012 - ben pedig a Jules Verne Trophy - t. 1990 - ben az első Vendée Globe - on második helyezett lett és még hosszú lenne eredményeit felsorolni.

Peyron a Figaro 3 - al gyökereihez tér vissza, mivel 1980 - ban, 21 évesen a French Figaro Circuit volt az első verseny, amelyen részt vett. „A Figaro 3 érdekes kihívás számomra, mivel ez a hajó akár a 2024 - es Olimpiai Játékokon is megjelenhet, és mivel még soha nem vettem részt Olimpián, miért ne próbálnám meg 64 évesen?”- nyilatkozta.

 

Fotó: Beneteau

Forrás: Yachting World 2019 március