• Kövess minket!

Nemzetközi

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták!

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták!

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták!

Nagy Bendegúz ismét megnyerte az év első Laser EC versenyét, Portugáliában.

A 72 főt számláló Laser 4,7 mezőnynek két gyenge szeles futamot sikerült levitorláznia. Nagy Bende az első futamban a 4. helyen végzett, míg a másodikban magabiztos győzelmet aratott. Így az összesítésben a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szokody Olivér az első futamban a 10. helyet szerezte meg, míg a másodikban remekül alkalmazkodva a körülményekhez (szélcsend) a harmadik helyen ért célba. Ez a fiúk között a 3. helyet jelentette számára.

Vida Róza az első futamban ment jobban 13. helyen zárta ezt a futamot. A másodikban sajnos egy rossz döntés miatt (az első szakasz felétől a jobb oldalt preferálta) a mezőny közepén találta magát. Sajnos a szélerő és a rövidítés nem adott esélyt neki a javításra, ezt a futamot a 27 helyen fejezte be. A lányok mezőnyében a 6. helyen végzett.

Sellei Bence radialos versenyzőnk az első két futamban remekül vitorlázott (12,15) és  előkelő helyet foglalt el a  nagyon erős mezőnyben. Sajnos a harmadik rajtnál beragadt, és ezt a hátrányt nem tudta ledolgozni a néha teljesen leálló szélben. 27 helyen ért célba. Ezzel az összetett 34. helyét szerezte meg.

"Az egy hetes edzőtáborunk végén kifejezetten jól vitorláztak a fiatalok. Nagyon nehéz és sokszor teljesen irreális körülmények voltak a pályán. Emiatt nagy elismerés illet mindenkit, mert nagyon összeszedetten és fegyelmezetten viselte a megpróbáltatásokat!!!"
 - írta beszámolójában Csomai József.

Eredményeikhez mi is gratulálunk és további, legalább ennyire sikeres szezont kívánunk! 

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetők:

http://eurilca.org/2020-laser-europa-cup-por-final-results-portimao/