• Kövess minket!

Nemzetközi

Laser edzőtábor és Mikulás Kupa, Pula

Laser edzőtábor és Mikulás Kupa, Pula

Az elmúlt héten változatos, téli időjárás mellett a LaserProCoach szervezésében ifjúsági Laser versenyzők edzőtáborban vettek részt Horvátországban, Pulán.

Lelkes csapatuk, Virág Flóra, Hadnagy Zsombor, Dénes Bence és Kántor Zsigmond változatos időjárási és szélviszonyok között (néha 6 Bft-os szélben és 5 méter magas hullámokban) kitartóan, keményen készült az egyhetes edzőtáborban.

A változó időjárás sem tudta a versenyzők motivációját csorbítani, így napi 4-5 óra vízi edzés után, az edzőterembe folytatódott a kitartó munka, amelyet majd a napi videó elemzéssel zártak.

A 2012. Mikulás kupán sem kedvezett az időjárás, télies időjárás mellett kerültek megrendezésre a futamok.

Első napon a Laser4.7 hajóosztályban a rendezőknek a folyamatosan forgolódó széllel gyűlt meg a bajuk, így mindössze egy futam került megrendezésre. Standard hajóosztályban a versenyzők szerencsésebbek voltak, ők 2 futamot vitorláztak le ugyanannyi idő alatt, míg a Radial hajóosztály versenyzői szintén egy futamban mérték össze erejüket.

Második napon a „vízszintesen eső hó” hiúsította meg a versenyzést mindhárom hajóosztályban.

A versenyt záró napon, extrém alacsony hőmérséklet mellett (-2C) szálltak vízre a versenyzők, szikrázó napsütésben. 

A kis széllel a versenyszervezők is boldogultak és így sikerült mind a három futamot megrendezniük.

A spagetti és forró tea után az eredményhirdetésen a Virág Flóra (YKA) állhatott a dobogó második fokára, míg a többiek egy sikeres edzőtábort és papírforma szerinti versenyeredményekkel indulhattak haza.

Laser4.7-ben Hadnagy Zsombor (RIVE) 36. Radiál-ban Dénes Bence (YKA) 25. míg Kántor Zsigmond (VVSI) Standard-ban 13. zárta a versenyt.

Eredményes és sokoldalú felkészülésünket a jövő évi EB és VB-re folytatjuk az év utolsó versenye előtt is, addig is jó szelet kívánunk mindenkinek és találkozunk Hvar-on.