• Kövess minket!

Nemzetközi

Kezdetét vette a 420-as vb San Remoban

262 hajóval 27 országból, 5 kontinensről kezdetét vette a 2016 évi 420 VB San Remoban.

Magyarok közül a Kereked színeiben  versenyző Wolf Szabolcs - Csébfalvi András páros a két részre osztott 110 hajós 420 Open Fleet Kék Csoportjában indul a HUN55112 rajtszámmal (111-es bow numberrel), míg a Spartacus színeiben versenyző Formanek Liza-Kalmár Luca páros a két részre osztott 84 hajós 420 Ladies Fleet Sárga csoportjában indul  (41-es bow numberrel).

A szélelőrejelzések alapján egész héten gyenge 5 csomót alig meghaladó délutáni seabreeze várható https://www.windfinder.com/forecast/sanremo.    

Az esemény okos-mobiltelefonra letölthető APP-en keresztül is nyomon követhetőek, melyek letölthetőek innen:  http://www.420sailing.org/default/news/new/text/download-the-official-420-worlds-app-en míg az esemény honlapja http://2016worlds.420sailing.org/ és face book oldala https://www.facebook.com/International420ClassAssociation/ .

Edzői jelentés Pallay Tibortól:

Kis csapatunk péntek délelőtt kelt útra az olaszországi San Remoba, hogy részt vegyen a felnőtt Világbajnokságot. Az út szinte eseménytelen volt, elfoglalhattuk este a szobáinkat.

Szombaton a hajók összerakása és a motoros vízre rakása volt a terv, de sajnos utóbbi megmakacsolta magát. A Formanek Liza - Kalmár Luca és a Wolf Szabolcs - Csébfalvi András párosok edzeni indultak, és 3 órát tudtak parádés körülmények között edzeni.

Vasárnap reggel ismét edzés, majd délután felmérés. Itt is majdnem minden rendben, csak Lizáék hajójába kellett kis ólmot rakni. Este megnyitó, elég kis létszámú csapatként a srácok nem élvezték annyira. Majd az EB-n...

Ma reggel irány a klub, motoros-szerélés es az első futamok volt a cél. Szél alig volt, halasztással indult a nap, egészen 14 óráig, mikor kivitték a mezőnyt. Sajnos szél nem alakult ki, így futam sem volt.

Holnap reggel a rajt 10 órakor, szorítsatok a csajoknak és a srácoknak!