• Kövess minket!

Nemzetközi

Kevesebb mint két hónap és újra SSL Finals a Bahamákon

Kevesebb mint két hónap és újra SSL Finals a Bahamákon

Kevesebb mint két hónap és újra SSL Finals a Bahamákon

Kevesebb mint két hónap van még hátra a Star Sailors League Final – ig. A verseny lebonyolításában a versenyzők mindig először a Star Világranglistáról kerülnek be, majd emellett vannak még meghívott VIP – ek akik épp aktuálisan olimpiai osztályokban Európa vagy Világbajnokok. A verseny célja az volt hogy a világ legjobb vitorlázói megmérettessék magukat egy közös versenyen. A versenyt idén hetedik alkalommal rendezik meg Nassau – ban a Bahamákon december 2 és 7 között, aminek az összdíjazása 200.000 USD lesz.

A verseny lebonyolítása most sem változott négy nap selejtezők után a legjobb 10 csapat vitorlázik egymás ellen a kieséses szakaszban. A selejtezők győztese egyből a döntő résztvevője, a második helyezett az elődöntőbe jutott. A 3 – 10 - ig csapatok pedig elkezdik a negyeddöntőket.

Akit már tudni hogy az SSL Final biztos résztvevője:

1. Eivind Melleby (NOR) – Joshua Revkin (USA)

2. Diego Negri (ITA) - Frithjof Kleen (GER)

3. Mateusz Kusznierewicz (POL) – Bruno Prada (BRA)

4. Freddy Loof (SWE)

5. Paul Cayard (USA)

6. Xavier Rohart (FRA)

A hat skipper mellett azt már tudni, hogy a jelenlegi Világbajnok Mateusz Kusznierewicz az ötszörös világbajnok Brazil Bruno Prada – val fog versenyezni és talán az sem elhanyagolható, hogy kettőjüknek összesen 6 Olimpiai érme van. Egy másik páros is biztos már Eivind Melleby és Joshua Revkin akik 2017 – ben nyertek VB – t az osztályban. Ami érdekes még, hogy Revkin eddig mindegyik SSL Final – on ott volt, míg kormányosa „csak” hármon vett részt. Tavaly a negyedik helyen végeztek a döntőben, de azóta két bronzérmet is gyűjtöttek a Bacardi Cup – on illetve a VB – n Porto Cervo – ban.  A háromszoros Világbajnok Diego Negri tavalyi legénységével a német Frithjof Kleen – el megy idén is. Negri sem hiányzott eddig egy SSL Final – ról sem és tavaly egy bronzérmet sikerült nyernie.

Azt is tudni ki nem lesz ott az SSL Finals – ban idén az Olimpiai felkészülése miatt. A többszörös győztes brazil Robert Scheidt, a tavalyi győztes szintén brazil Jorge Zarif, az ausztrál Matthew Belcher és a francia Camille Lecointre.

 

A verseny honlapja:

www.finals.starsailors.com

www.starsailors.com