• Kövess minket!

Nemzetközi

Keveseb mint egy hónap és rajtol az 50. Rolex Middle Sea Race

Keveseb mint egy hónap és rajtol az 50. Rolex Middle Sea Race

Keveseb mint egy hónap és rajtol az 50. Rolex Middle Sea Race

Már most megdőlt a nevezési rekord a jubileumi 50. Rolex Middle Sea Race – en. A rekord eddig 2014 – ben 122 hajó volt, de az idei évben már 131 hajó adta le a nevezését a versenyre, köztük a Magyar zászló alatt hajózó Wild Joe is. A mezőnyben harminckét nemzet hajói szerepelnek. A legnagyobb számban eddig az olasz nevezők vannak 18 hajóval, őket franciaország követi 15hajóval, a britek és az oroszok 14 - 14 egységgel. A nevezési határidő október ötödikén zárul.

A 600 tengeri mérföldes offshore verseny október huszadikán rajtól majd Valletta – ból, ezután Capo Passero – t érintve halad át a Messina – i szoroson, majd a Stromboli és Favignana mellett elhaladva, megkerüli még Pantelleria és Lampedusa szigetés és végül visszatér Valletta városába.

Aki már biztos ott lesz a rajtvonalon csak néhány hajót kiragadva. Az egytestűek közül a Rambler, a Momo (Maxi72) két VOR 70 - es (Green Dragon, Ocean Breeze), Plis – Play (Swan 80), Haromi (Swan 78). A többtestűek közül Giovanni Soldini  Maserati – ja, az Ultim’Emotio, az Allegra és a R – Six.

 

A verseny honlapja:

www.rolexmiddlesearace.com

 

Az egytestű rekord: 47 hours, 55 minutes and 3 seconds – Rambler (USA) in 2007

Többtestű rekord: 49 hours, 25 minutes, 01 seconds – Maserati (ITA) in 2016