• Kövess minket!

Nemzetközi

Két hajóosztály fog versenyezni a The Ocean Race – en 2021 – ben

Két hajóosztály fog versenyezni a The Ocean Race – en 2021 – ben

Két hajóosztály fog versenyezni a The Ocean Race – en 2021 – ben

Talán még szoknunk kell egy kicsit a The Ocean Race megnevezést a Volvo Ocean Race után de a teljesen új arculat és név mellett újabb információkat tudhattunk meg a 2021 – es versennyel kapcsolatban.

A  verseny rendezője Alicante – ban jelentette be hogy, ami eddig talán a legtöbb vitorlázót foglalkoztatott, hogy milyen hajókkal versenyeznek majd 2021 – ben eldőlt. Lehet konzervatív döntés született, mert nem egy hajóosztályt jelentettek be. Eddig is eséllyel pályáztak az előző két versenyen futó VO65 – ök, de mellettük szóba került már az IMOCA osztály is. A hivatalos bejelentés szerint viszont mind a két osztály rajthoz áll majd a 2021 – ben Alicanete – ben.  

Az IMOCA 60 – ból kilenc darab új épül elvileg a verseny rajtjáig ami, csak ezen a versenyen indul majd, illetve jelenleg 6 VO65 – ös van amit a csapatok használhatnak, majd a 2021 – es versenyen.

A csapatokkal kapcsolatosan is bejelentettek egy két dolgot. A Mirpuri Fuondation aki az előző versenyen a Turn the Tide on Plastik – ot sponzorálta bejelentette, hogy legalább egy hajót biztosan fog indítani a versenyen, de az sem kizárt hogy az IMOCA 60 – as osztályban is probálkoznak majd.

Bianca Cook, aki az előző versenyen szinten a TTOP – on versenyzett, bejelentette, hogy kis kihagyás után ismét lesz Új – Zélandi zászlójú hajó a mezőnyben. A kampány vezetője Tony Rae lesz aki eddig hat VOR – t (2x nyert is) és nem mellesleg 7 Kupa kampányt tudhat maga mögött.

A bejelentésnél Xabi Fernández is jelen volt aki szintén elárulta, hogy ők is ismét szeretnének erős csapattal visszatérni a VOR – ra és az utolsó második helyük után (eddigi legjobb spanyol eredmény) most talán elhódítani a trófeát.

Paul Melihat a 2018 – as Route du Rhum győztese is bejelentette hogy amennyiben lehetséges szeretne ott lenni a 201 – es rajtnál.

Az útvonal is alakul még, de ami biztos az az Alicante – i rajt illetve, hogy Newport már biztos ott lesz újra a megállók között.

 

A verseny honlapja:

https://www.theoceanrace.com/