• Kövess minket!

Nemzetközi

Jövőre Porto Montenegro – ba is ellátogat az RC44 – es sorozat

Jövőre Porto Montenegro – ba is ellátogat az RC44 – es sorozat

Jövőre Porto Montenegro – ba is ellátogat az RC44 – es sorozat

Hivatalosan még nincs jövő évi versenynaptára az RC 44 – es sorozatnak, de a Porto Montenegro Yacht Club már bejelentette, hogy 2019 áprilisában a sorozat történetében első alkalommal vendégül látja az RC44 – eseket.

A Sir Russell Coutts által elindított sorozat 11 éve folyamatosan jól működik, ahol az amatőr kormányosok mellett 50 – 50 % ban lehetnek a hajón profi és amatőr vitorlázók. A sorozatban eddig rengeteg Olimpikon és America’s Cup vitorlázó is megfordult már. A sorozat szintén jó lehetőséget biztosít az üzleti kapcsolatok építésére, hiszen a tulajdonosok VIP vendégeinek mindig van hely a hajók spoilerein így egy kicsit ők is bele tudnak kóstolni a profi vitorlázás rejtelmeibe. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Magyar érdekeltsége is van a sorozatnak, hiszen a hajók a hazai Pauger műhelyben készülnek illetve a hajók felkészítését és szervízelését is Magyar csapat végzi.

Az RC44 – es osztályszövetség szerint: ez egy remek lehetőség, hogy a 2019 – es szezont Porto Montenegro – ban tudja kezdeni az osztály. Az RC44 – esek az elmúlt 11 évben is mindig újabb és újabb remek vitorlás helyszínekre látogattak és ezt a jövöben is szeretnék folytatni. 2019 – ben valószínű még visszatér a sorozat a horvátországi Rovinj – ba illetve több helyszínre svédországba is, de a hivatalos versenynaptár csak a következő hónapban kerül a nyilvánosság elé.

 

A verseny honlapja:

www.rc44.com