• Kövess minket!

Nemzetközi

Jövőre lesz az első Star Junior VB Miamiban

Jövőre lesz az első Star Junior VB Miamiban

Jövőre lesz az első Star Junior VB Miamiban

A Star osztály köszöni jól. Igaz London volt az utolsó ahol, még Olimpiai státusza volt a hajónak, de az osztály azóta sem tűnt el a nemzetközi élversenyzők játékszerei közül. Ez talán köszönhető egyrészt annak hogy mind Észak mind Dél Amerikában igen komoly hagyományai vannak az osztálynak, másrészt, hogy 2013 – ban létrehozták a Star Sailors League – t amely folyamatos kihívást jelent a versenyzőknek. A Star Sailors League Final is hasonlóan jótt tett a hajóosztálynak, mert egyrészt a helyszín (Nassau Bahamák), másrészt a döntő lebonyolítási rendszere remek alkalom, hogy az olimpiai osztályokban versenyző vitorlázók is kipróbálhassák magukat ebben a hajóban a Star Világranglista versnyzői között.

Most egy újabb adalék még ehhez, hogy a fiatalokat is közelebb hozzák a hajóhoz, 2019 februárjában rendezik Miami – ban az első Star Junior Világbajnokságot. A Star osztályban Juniornak a 30 év alatti versenyzők számítanak, viszont ami könnyítés a fiataloknak, hogy a legénység életkora nincs meghatározva, ami egyben azt is jelentheti, hogy tapasztaltabb Star kormányosokkal is vitorlázhatnak együtt.  

A már nevezett – ek között szerepel az idei Star Világbajnok brazil Jorge Zarif, Az argentin Finn – es Facundo Olezza, de Danny Cayard is aki valószínű édesapjával Paul Cayard – al áll majd rajthoz az eseményen.

 

A verseny honlapja:

https://2019jrworlds.starchampionships.org