• Kövess minket!

Nemzetközi

Jorge Zarif és Guilherme de Ameida nyerték az idei Star Világbajnokságot

Jorge Zarif és Guilherme de Ameida nyerték az idei Star Világbajnokságot

Jorge Zarif és Guilherme de Ameida nyerték az idei Star Világbajnokságot

Az idei Star Világbajnokásgot az USA – ban rendezték, ahova tizenkét ország hatvan hajója nevezett. A mezőny nagy része amerikai egység volt, és hiányoztak néhányan a menők közül is, például nem indult a versenyen Robert Scheidt vagy Lars Grael sem.

Az első két futamot a tavalyi Világbajnok Eivind Melleby nyerte, mögöttük két ponttal lemaradva a Star osztályban újonc inkább Finn – ben versenyző Jorge Zarif – ék áltak egy második és egy harmadik hellyel. Két futam után a harmadik helyen a veterán Star – os Paul Cayard állt egy nyolcadik és egy második futameredménnyel. A harmadik futamot Zarif – ék nyerték igaz ebben a futamban Melleby – ék begyüjtöttek egy DSQ – t ami nem tett túl jót az eredményüknek. A negyedik futamot Cayard – ék húzták be második lett  Hubert Merkelbach és harmadik Tomas Hornos. Az ötödik futamban az eddig élen vitorlázók kicsit gyengébben mentek, így a futamot Diego Negri – ék, második lett a Emilios Papathanasiou (akit szintén Finn – ből ismerhetünk inkább), és harmadik lett George Szabó, aki jelenleg a nyolcadik a Star világranglistán. A VB utolsó futamát Tomas Hornos nyerte, Melleby – ék lettek a másodikak, és Eric Doyle – ék végeztek a harmadik helyen. Negyediknek futottak be Zarif – ék és ez egyben azt is jelentette, hogy 2018 – ban ők lettek a Világbajnokai az osztálynak. Második helyen végzett a tavalyi Világbajnok Eivind Melleby, és harmadik lett Paul Cayard.

Idén még a Star osztálynak egy nagy versenye maradt hátra méghozzá a Star Sailors League Final a Bahamákon. A jövő évi Világbajnokság pedig európában lesz hiszen Szardínián a Yacht Club Costa Smeralda szervezi majd az eseményt.

 

 

Eredmények:

https://www.regattatoolbox.com/results?eventID=66N5cTLxgd