• Kövess minket!

Nemzetközi

Izgalmas szezonnak ígérkezik a 2018 - as a TP52 - eseknél

Izgalmas szezonnak ígérkezik a 2018 - as a TP52 - eseknél

Izgalmas szezonnak ígérkezik a 2018 - as a TP52 - eseknél

Azzal, hogy a 36. America’s Cup nem többtestű, hanem egytestű hajókkal zajlik majd, újra felértékelődött az 50+ lábas egytestű One - Design hajóosztályok szerepe, hiszen amíg nincsenek meg a kupahajókra vonatkozó előírás, illetve kész hajók, ezek azok hajóosztályok ahol a csaptok addig is készülhetnek. Talán ezért nincs abban semi meglepő, hogy a TP52 osztály háza tályán is kicsit felpezsdültek az események.

Az egyik érdekes hír hogy a Quantum Racing a Bella Mente – vel közösen a New York Yacht Clubbal zászlaja alatt kíván majd indulni a 2021 es America’s Cup – on. A Quantum az egytestű TP 52 - es sorozatban alkotott eddig maradandót hiszen az  eddig háromszoros SuperSeries győztes, a sorozat elődjében a MedCup is kétszer tudott nyerni. A Bella Mente eddig háromszor nyert Maxi 72 VB – t. A hajókban a közös Terry Hutchinson, aki mind a két hajón versenyzett eddig is. Lehet külön öröm, hogy az eddig leghosszab ideig (1851 – 1983) a Kupát birtokló Club is újra beszáll a versenybe.

 

A másik érdekesség hogy Sir Ben Ainslie - ék is újra beszállnak a TP 52 sorozatba. Igaz a BAR háza táján más változás is volt mert, November elején Grant Simmer a négyszeres Kupagyőztes csapatvezetőként csatlakozott hozzájuk. A kapcsolat nem újkeletű mert, Simmer dolgozott már Ainslie – vel mind a Team Origin, mind az Oracle csapatánál. Ben Ainslie – ék nem saját csapattal térnek vissza a sorozatba, hanem Tony Langley csapatához a brit Gladiator – hoz csatlakoztak.

Úgy tűnik a 2018 – as sorozat talán még izgalmasabb lesz mint az eddigiek, ráadásul két verseny is lesz igen közel hozzánk jövőre Zadar - ban és Sibenik – ben is, talán érdemes lesz ellátogatni ezekbe a városokba tavasszal.

 

A sorozat honlapja:

http://www.52superseries.com