• Kövess minket!

Nemzetközi

Ismeretlen szörnyet találtak az Északi-sarkon?

Ismeretlen szörnyet találtak az Északi-sarkon?

Az orosz sajtóban a napokban szenzációs híreket közöltek. Ezek arról szóltak, hogy az Orosz Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének kutatói egy gigantikus ismeretlen lényre bukkantak.

Ezt azonban egyelőre sem fotóval, sem videóval nem tudják bizonyítani.

A lénnyel a Klaveszin-1R pilóta nélküli tengeralattjáró találkozott, mikor egyik nap szokatlan mozgásra lettek figyelmesek. Éppen a fenék objektumait figyelték meg kb. 1.5 km mélyen. Elsőre azt hitték, hogy egy halrajt észlelt a szerkezet, de később kiderült, hogy nem.  Az idegen “objektum” igazából egy gigaméretű lény volt, ami rátámadt a víz alatti szerkezetre és rángatta.

 

Mikor a Klaveszin-1R-t később felhozták a felszínre, a tudósok horpadásokat és karcolást találtak rajta. Egyből találgatni kezdték, hogy milyen lénytől származhatnak ezek a nyomok és miért támadt rájuk?

Az Oroszország Hangja válaszért felkeresett egy zoológust, Dmitrij Iszonkint. Én óvatos lennék az ilyen hírekkel. Mindenféle bizonyíték nélkül, amit a kutatók fel tudnának mutatni, csupán üres, tárgytalan beszélgetést tudunk folytatni.

A szakértő a szerkezet felületét ért sérülésekről vagy éppen az ismeretlen lényről készült fotókat és videókat hiányolja. Ezeket a sérüléseket a Klaveszin-1R egy a fenéken lévő objektummal való ütközés során is kaphatta.

Dmitrij Iszonkin ezzel kapcsolatban a következőket mondta:  A „szenzációs” hírek felröppenése után arról, hogy orosz kutatók hatalmas lényt találtak az Északi-sarkon, különböző kiadványok egymást túlharsogva fokozták a témát. Ugyanakkor nem tudni, tett e hivatalos bejelentést Leonyid Naumov, a Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének tengeri technológiákkal foglalkozó intézetének igazgatója?

 

Az elsődleges forrása a szokatlan hírnek a JEVROSZMI hírprojekt volt. Az általa megjelent rövid közlemény szerint Leonyid Naumov beszélt a Klaveszin-1R tengeralattjáró „sarkvidéki” balesetéről. Ezt vette át az összes többi hírügynökség és erre alapozva írtak róla a lapokban.

Dmitrij Iszonkin szerint, hogyha igaz mindez, akkor a sérüléseknél, a támadó lény szövetdarabjait kellene találni. Ha pedig egy víz alatti sziklába ütközött, akkor annak a maradványára kéne rálelniük.

 

Dmitrij Iszonkin biztos benne, amennyiben ez megtörtént, akkor a szerkezeten, a sérülések helyén a támadó lény szöveteinek darabjaira, vagy, amennyiben egy víz alatti szikláról van szó, akkor annak szervtelen darabjaira kellene, hogy bukkanjanak:  Nem zárhatjuk ki, hogy az Északi-sark mély vizeiben új életformára bukkanjunk. Ez teljes mértékben lehetséges. Azonban komoly bizonyítékokra van szükségünk. Egyelőre korai hivatalos bejelentéseket tenni.

Azt, hogy igazából mit találtak az orosz kutatók egyelőre még nem tudni. De talán egy új fajt fedeztek fel és hamarosan nyilvánosságra hozzák mindezt.